Hur påverkar rökning ditt liv?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-02

medicinska aspekter

När du tar en puff av en cigarett, är du faktiskt andas in kolmonoxid. Kolmonoxid fäster sig till kroppens röda blodkroppar. Röda blodkroppar är ansvariga för att tillföra syre till alla delar av kroppen men de kan inte göra det effektivt när de hämmas av kolmonoxid. Rökning bidrar till flera former av cancer, luftvägsinfektioner, lunginflammation, emfysem, hjärtinfarkt och dålig cirkulation. Rökning orsakar också tidigt åldrande och en förväntad kortare livslängd. Använd kalkylatorn i slutet av den här artikeln för att räkna ut din förväntade livslängd.

Fysiska aspekter

Kroppen frigör gifter genom huden. När du röker cigaretter, du lägger över 4000 kemikalier i din kropp som måste gå någonstans. Eftersom några av de gifter lämnar kroppen genom huden de orsakar att huden i förtid ålder. Nikotinet och tjära fläck också tänderna. Slutligen orsakar rök ett tillstånd som kallas dålig andedräkt eller kronisk dålig andedräkt. Du kan inte bota den med tandkräm eller munvatten.

Finansiella aspekter

Tänk att de flesta rökare röker ett paket cigaretter per dag. Det blir till en hel del surt förvärvade pengar går upp i rök. Om du röker, är det troligt att din make röker också, vilket skulle dubbla mängden pengar som spenderas på cigaretter varje vecka. Använd kalkylatorn i slutet av den här artikeln för att räkna ut exakt hur mycket pengar du spenderar på din vana. Du kanske upptäcker att så mycket som två månader av ditt årslönen går till cigaretter. Allt som allt kan en cigarett vana har en enorm inverkan på din ekonomiska situation.

Andliga aspekter

Många religioner tror att rökning är en synd eftersom det är skadligt för kroppen. Du ska behandla din kropp som ett tempel för den helige Ande och hålla den frisk. Den som tror detta och fortsätter att röka kommer att leva i kaos. Tills dessa frågor löses, finns det en konstant kamp. Stress av denna typ kan leda till ångest och depression.

Previous:nothing Next:Hur påverkar rökning andra?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga havandeskapsförgiftning
 • Hur får man en rundare rumpa
 • Hur vet man att störa din barnläkare
 • hur man håller det endokrina systemet friska
 • hur man hittar presenter till vårdhem invånare
 • hur kosten efter graviditeten
 • hur man gör den sittande halv framåt gånger i yoga
 • hur man identifierar sklerodermi
 • hur sug barnets näsa med hjälp av en glödlampa spruta
 • Hur vet man att se en fertilitet läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com