Hur röntgen arbete?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-18

Installera Bild

The X-ray tekniker arrangerar den kroppsdel som ska fotograferas mellan en avbildning platta och röntgenapparat. Den röntgenapparat är då ordnas så att det är som direkt syftar till den del som ska fotograferas.
Patienten tar bort alla smycken eller andra föremål av metall som kan störa bilden. Eftersom patienten måste fortfarande under förfarandet, kan teknikern använda kuddar eller annat material för att säkerställa att patienten bekvämt kan hålla ställningen. En metall förkläde placeras över patientens bäckenregionen att skydda reproduktiva organ från strålningen.

Skapa strålskyddslagen

En elektrisk ström ut i röntgenapparaten, starta processen för att skapa en stråle. En katod glödtråden i maskinen frigör elektroner. Dessa elektroner lockas till andra sidan av röntgen av en anod skiva gjord av volfram. Elektronerna flyga mot volfram disken och kolliderar med den. När elektronerna träffar volfram, de släpper en ny energi i form av fotoner.

Skapa Beam

Fotoner kanaliseras om en cylinder och skapa en röntgen strålen. Filter för röntgenapparaten hålla den från att släppa lågenergihus strålar, som kan vara farligt och orsaka hudirritation. Eftersom den energirika stråle passerar genom kroppen, är strålningen absorberas i varierande mängder av de olika delarna. Mjukdelar och muskler absorbera mycket lite strålning. Å andra sidan, absorberar hårda ben mindre, vilket gör att strålningen att fortsätta fram till bildbehandling plattan.

Vilket gör att bilden

fotonstrålning träffar bildenheten plattan och sätter igång en kemisk reaktion som registrerar bilden. Bilden är skapad utifrån den mängd strålning som träffar filmen. Eftersom olika delar av kroppen har absorberat olika mycket strålning, visas de i olika färger. På den färdiga röntgen, ben är vita, mjuka vävnader är grå och luften är svart. Bilden kontrolleras för tydlighet av teknikern, sedan till läkare för analys.

Previous:nothing Next:Hur utvecklas ett finger nagelsvamp?

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk under förkylning och influensa säsong.
 • hur träning och gillar det!
 • hur snabbt komma på en transplantation lista
 • hur du kan förbättra din kost genom att ändra mjöl du använder!
 • hur att muntra upp dig och få dig själv till en bättre stämning
 • hur att hålla sig frisk med hjälp av örter och kryddor
 • hur man kan bli av mjölkskorv.
 • hur man tar sig runt huset på kryckor
 • hur man gör det mesta av att vara nybliven pappa
 • hur du startar din dag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com