Hur stretching hjälpa hälsa?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-10

Vad Stretching Har

Någon som säger "ooh, min rygg" vet vid lyft av ett tungt föremål mycket väl att benen i våra kroppar är hålls ihop med ett intrikat system av muskler, ledband och senor. Varje medlem av detta nätverk kommer att signalera skada med smärta.

För att förhindra en sådan smärta, är en av de bästa strategierna för att värma upp våra muskler med stretching. Detta sätt musklerna betingade att arbeta som vi behöver dem till, oavsett om det är att lyfta ett tungt föremål, kör en tävling eller bara få igenom dagen utan obehag.

hur man kan sträcka

För att få musklerna redo att arbeta, börja dagen med stretching. Medan du fortfarande i sängen, höja armarna över huvudet och nå så långt ner i sängen som du kan med dina fötter. När du känner att du har sträckt så långt du kan, slappna av i det läget och stretch bara lite mer. Håll ditt nya sträckan i 10 till 30 sekunder, sedan gå upp.

Ta några minuter för att sträcka på musklerna på andra sätt än bara en hel kropp stretch. Med armarna över huvudet och fötter isär, böja från sida till sida för att sträcka i midjan. Släppa, höja och roterande huvudet kommer att sträcka nackmuskler. Med händerna på höfterna, utfall framåt, omväxlande fötter, att sträcka benmusklerna. Med armarna utsträckta framför dig eller höll ut längs sidorna, sätta sig på huk för att sträcka övre ben och muskler höft. Böjd över att röra tårna sträcker sig tillbaka muskler också.

Alla stretching behöver göras långsamt och försiktigt. Det kan inte i sig kan beskrivas som "motion", utan förbereder sträcker musklerna för motion och aktivitet. Om du förbereder för särskilda uppgiften som att springa eller snabba promenader, kanske du vill ge extra uppmärksamhet på några av de muskelgrupper du kommer att använda, som de i benen och höfterna.

Ser resultat

Beginning din övning eller annan aktivitet med varmkörd bör sträckte musklerna visa positiva resultat. Genom stretching, har du minskat risken för att rörelsen kommer att dra plötsligt på en muskel inte är redo att arbeta. Du är också sannolikt att märka andra nyttiga resultat. Stretching torso muskler hjälper dig att stå rakare och andas djupare, få ytterligare syre till musklerna gör utöva mer effektiv. Stretching också förbättrar balansen, du kan hitta din steg säkrare med tvättkorgen i trappor. Och stretching hjälper till att klara hjärtat att fungera vid maximal effektivitet. Precis som en bilmotor på en vintermorgon, hjärtat "värmer upp" med mjuka rörelser av muskler och är mer redo att leverera blod och syre som krävs av muskler som aktiviteten ökar.

Stretch lite, få mycket. Ett par minuter ger dig en bättre dag.

Previous:nothing Next:om Medicaid

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar myom
 • hur man kan gå en bönegrupp
 • hur man känna sig lycklig
 • hur du kan skilja mellan andning och respiration
 • Hur vet man att brand din läkare
 • hur man gör en havregrynsgröt bad
 • hur man ska behandla ett barns urinvägsinfektion
 • hur man identifierar placenta previa
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • hur man hittar hälsosamma alternativ till din hygien och grooming produkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com