Hur toriska linser arbete?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-20

Vad är toriska linser?

Toriska linser är en typ av kontaktlins som används i korrigering av astigmatism. Toriska linser kan vara mjuk eller styv typer av kontakter. De flesta av dem är mjuka linser. Mjuka linser är tillverkade i genomsläppliga, mjuk plast som bildar till formen på bärarens ögon. Styva kontakter, även känd som hård kontakter, är i allmänhet endast föreskrivs för vissa ögonproblem. Vissa astigmatism drabbade har noterat skarpare vision med stela toriska linser än med mjuka sådana.

Astigmatism

Astigmatism är den term som används för att beskriva vision problem som orsakas av en misshaped hornhinna. En normal hornhinna är sfäriska. En hornhinnan i någons lidande astigmatism är formad som en fotboll med varje slutade förlängning utåt. Astigmatism drabbade har svårt att göra en enda form. Istället kommer de att se en gloria av suddighet runt objekt. Tittar ljus är den svåraste. Objekt som LED väckarklockor orsaka multipla glorior och är nästan omöjligt att göra utan korrigerande linser. Astigmatism tenderar att vara progressiv. Drabbade kommer att behöva öka styrkan i rätt lins som gäller över hela sin livstid.

Hur Kontaktlinser Arbete?

När en kontaktlins läggs på ögat, flyter det på ett mycket tunt lager av vatten. De lager av vatten håller bärarens ögon blir torr och håller kontaktlinser hydratiserade. Varje gång kontaktlinser bäraren blinkar, kan kontaktlinser röra sig eller rotera. Kommer dock att rörelsen inte påverka användarens vision.

Hur toriska linser Arbete

Toriska linser också flyta på ett tunt lager av vatten som släpps ut på ögat. Toriska linser är vägda på botten, så att så linsen försöker vända eller flytta runt i kontaktlinser bärarens ögon förblir vikt i botten. Vikten håller recept på rätt plats i ögat. Toriska linser korrigerar både astigmatism och närsynt (myopi) eller framsynthet (hyperopi) i bäraren. Linserna är skapade med olika kurvor i dem att rätta till dina specifika problem med synen.

Vad som finns?

Människor med astigmatism kan ha fått höra tidigare att de inte kan bära kontakter. Andra kanske har hört att toriska linser är inte tillgängliga i färger, Multi-Focal (för ålderssynthet), engångsmaterial, eller endagslinser. Även om det var sant en gång i tiden, är det inte längre. Alla dessa alternativ är tillgängliga. Senast, förlängd användning toriska linser finns tillgängliga. Ett märke kan bäras upp till 30 dagar utan avlägsnande, och sedan kastas ut. Om du bär toriska linser eller vill, hålla ett öga på framsteg inom torisk lins-teknik.

Previous:nothing Next:Hur hemlagad het olja behandlingar hjälper ditt hår?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av mjölkskorv på en åringar hårbotten
 • hur man har en vacker hy utan dyra produkter eller botox!
 • hur man kan resa under makens graviditet
 • rensar barnets nästäppa
 • hur man räta ut håret utan relaxer
 • hur man hanterar förlust och smärta
 • Hur du tar hand om ditt barn förstoppning utan att läkaren besök!
 • hur man ska hantera perimenopause
 • hur man kan hjälpa ett övergivet spädbarn
 • hur man handskas med svåra tillbaka spasmer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com