Hur torr hud orsakar rynkor?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-19

Varför får människor rynkor?

Vissa människor ålder på en mer snabbare takt än andra. Det finns många saker som kan bidra till åldrandet som rökning, sola, dålig kost och konstant uttorkning. Men genetik är inte inom vår kontroll när det gäller åldrandet. Vissa människor kommer att åldras snabbare eller långsammare än andra beroende på deras genetiska uppsättning.
Många av oss är oroade med rynkor, eftersom vi vill se ungdomlig så länge som möjligt. Samhället har en tung inverkan på utseende, varför plastikkirurgi är en flera miljarder dollar verksamhet. Kosmetisk kirurgi erbjuder lösningar för rynkor och slapp hud, men många människor fruktar tanken på att gå under kniven. Många människor skulle mycket hellre sätta in förebyggande åtgärder för att bromsa åldrandet och åldras mer graciöst.

Torr hud

Ihållande torr hud kan orsaka mellersta lagret av huden blir tunnare med tiden. När huden lagret av huden blir tunn, är det mer benägna att bli skrynkliga eftersom mindre kollagen bildas och näringsämnen ha det svårare att göra det på huden. Hud behöver vatten för att trivas och stanna ungdomlig, och utan vatten huden blir torr.
Många läkare säger att torr hud är inte den direkta orsaken till rynkor men är snarare en bidragande faktor. Hud som ständigt är utsatt för solen och cigarettrök kan bli mycket torr ganska snabbt. Rökning i synnerhet torkar ut huden, men även minskar mängden syre som levereras till huden.
Syre och fukt är de två viktigaste ingredienserna i huden behöver för att hålla ungdomlig. När vi blir äldre, våra kroppar blir naturligtvis svårare att leverera syre till huden effektivt på grund av fria radikaler. Fria radikaler också orsakas av rökning, kost och andra livsstilsfaktorer.

Återfuktar din hud att förhindra torrhet

Torr hud kan bidra till rynkor, så det är viktigt att hålla huden hydrerad inifrån och ut. Du kan hålla huden hydrerad genom att dricka mycket renat vatten varje dag. De flesta människor behöver 6 till 8 glas rent vatten varje dag, men om du tränar eller svettas mycket, kan du behöva dricka ännu mer vatten. Det är bäst att lyssna på din kropp och dricka extra vätska, speciellt om du är törstig.
Törst är faktiskt en av de sista tecken på uttorkning, så vänta inte tills du är törstig innan du börjar dricka vatten. Det är också lika viktigt att hålla huden hydrerad på utsidan genom att investera i en produkt utformad för att behålla hudens fuktighet i en mjuk, men ändå effektivt sätt. Du kan behöva experimentera med en mängd olika produkter tills du hittar en som fungerar bra för just din hudtyp.

Previous:nothing Next:om riskerna med cerebral pares

Relaterade artiklar


 • om magmusklerna
 • hur du skyddar din hud
 • Hur påverkar rökning lungorna?
 • Hur man köper rätt kontorsstol
 • hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver
 • hur man ger en ambulatorisk manlig en dusch hemma
 • hur man får ett bekvämt liv
 • Hur man rengör en infektion
 • hur man vet om du har CA-MRSA
 • hur man identifierar pierre robin syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com