hem trapphiss Faktablad

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-28
När människor blir äldre, deras kroppar blir svagare. Ibland kan även de enklaste rörelser vara outhärdlig. Artrit och andra muskelsjukdomar kan försämra en persons förmåga att klättra uppför trappor. Personer som lider av dessa sjukdomar under de senaste skulle använda kryckor eller krypa bara upp för trapporna för att nå en övervåning. Lyckligtvis är trapphiss systemet nu tillgängliga för att hjälpa lindra problemet

Funktion

Människor med handikapp eller funktionshinder som har svårt att gå upp och ner för trappor kan använda system trapphiss. Du kan installera system trapphiss på raka eller svängda trappor med plana eller välvda landningar. Rullstolsbundna personer använder systemen trapphiss med hjälp av en annan person att hjälpa till med överföringen från rullstolen till systemet. En extra rullstol i andra änden hjälper till att göra övergången smidig från början till slut.

Funktioner

sitt säte i trapphiss är motordrivna. Den monteras på ett räcke med en aluminium spår som innehar ordförandeskapet. Genom att justera stolen efter behov, till exempel för människor som föredrar att antingen stå eller sitta ner medan ridning systemet trapphiss, kan du dra nytta av denna systemets flexibilitet. I de flesta fall kan trapphiss system upp till 300 kg. av vikt. Vissa säkerhetsfunktioner ingår, såsom armstöd, fotstöd och säkerhetsbälten för att förhindra fall. De har också trådlösa fjärrkontroller, anropsknappar och sensorer obstruktion.

Typer

Det finns trappan montering modeller av system trapphiss och det finns vägg modeller. Det finns olika sittliften modeller som du kan installera som skulle arbeta med olika typer av trappor. Priset varierar från stil och höjd på trappan. Den svängda trappor är dyrare än raka och längre eller högre trappor, desto dyrare trapphiss systemet. De flesta modeller köras på el (AC) bara, medan modeller som är dyrare kan köra efter ett strömavbrott med hjälp av back-up batteriet (DC). Vissa trapphiss system kan installeras utomhus, vilket gör det lättare för människor att gå till trädgården och njuta av utomhus utan alltför stor ansträngning.

Varning

Det är viktigt att träna extremt försiktig när du använder eller använda en trapphiss system. Bär sele eller bälte för att förhindra fall. Individer som inte kan flytta på egen hand, såsom de som lider av förlamning, behöver hjälp. Konsultera en läkare att se om det är lämpligt för dessa individer att använda trapphiss. När bistå icke-mobila individer, inte gå för nära en rörlig trapphiss systemet så att du inte kommer att fångas i spåren. Det trapphiss är aldrig för barn att leka med.

Fördelar

Rullstol individer kan njuta mindre beroende av andra genom att uppleva den frihet som systemet erbjuder. Individer kan leda bättre liv vetskapen om att de kan flytta utan alltför mycket vånda och smärta. Trappan liftsystem även gynnar vårdgivare för icke-mobila patienter på grund av lättheten att transportera patienter från en våning till en annan. Det minskar ansträngning om vård för äldre, vilket ger både patienter och vårdgivare ett uppsving på förtroende.

Previous:nothing Next:Hur tar man hårspray bort av en locktång

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för ett möte med en neuropsykolog
 • hur man hittar en massageterapeut
 • sig att leva med en alkoholist pappa
 • Hur påverkar stress hälsan?
 • hur man gör en återblick på livet med någon med en dödlig sjukdom
 • hur att hålla sig motiverad under vintern
 • Hur man blir en organdonator
 • hur de kan utöva och massage artros händer
 • hur man hanterar xerosis
 • hur man förebygger keloider
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com