hur påverkar alkohol nervsystemet?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-01
Alkohol eller etanol påverkar det mänskliga nervsystemet genom att hämma signaler mellan hjärna, nervändar och ryggmärg. När människor dricker, absorberar deras blodomlopp alkoholen och nervsystemets funktioner bromsa dramatiskt-detta är den "buzz" eller domningar folk ofta känner sig efter att ha druckit. Alkohol påverkar kroppen mycket på samma sätt lugnande skulle, men det går inte genom regelbundna matsmältningen, vilket är fallet med ett piller, som en lugnande, till exempel. Det går rakt in i blodomloppet. Detta är vad som gör alkohol så farligt-i vissa avseenden -. Om någon dricker för snabbt, kan alkoholen praktiskt taget lamslår en orgel helt

autonoma system

Den mänskliga kroppen i princip har två system-frivilligt och ofrivilligt . Det frivilliga systemet styr musklerna, till exempel, medan ofrivillig eller autonoma nervsystemet styr hur snabbt eller långsamt din organ kan fungera. Den styr också din andning och puls. Normalt får elektriska signaler som skickas från hjärnan till kroppen som i huvudsak reglerar hur en person andetag. Om en person har någon form av redan existerande medicinska tillstånd, kan denna process vara något hämmas redan. Återigen har en person ingen kontroll över hur denna del av sin nervsystemets funktioner, så när du dricker överdrivet, kan hjärnan inte riktigt tolka dessa elektriska signaler och en person kan börja ytlig andning eller ens sluta andas helt.

Långa och korta sikt

Den långa och kortsiktiga effekter av alkohol på nervsystemet beror på mängden konsumerad alkohol och för vad varaktighet. Effekterna förändring även övertid, samt beroende på graden av tolerans en person bygger upp. Detta igen, kan också förändras över tiden också. Mänskliga celler blir mindre genomsläpplig för alkohol om en person dricker under en längre tid. Detta innebär att de bokstavligen blivit tjockare. Ett friskt nervsystem är beroende av friska celler. Om cellerna inte bygga upp en motståndskraft mot alkohol, är en person mindre möjligheter att bekämpa infektioner och ett antal allvarliga problem kan uppstå. Stroke, hjärtinfarkt och även demens kan vara resultatet av alkoholens inverkan på nervsystemet.

Previous:nothing Next:Hur gör kroppen blodet?

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna efter förlossningen
 • hur man kan hjälpa ett övergivet spädbarn
 • hur man kan hjälpa en ammas vikt baby vinna
 • växande hår snabbt
 • hur man handskas med svettiga bröst (bröst)
 • hur man gör Nyttigare skollunch
 • hur du håller ditt hem allergi och dammfria
 • hur man hanterar post-partum depression så naturligt som möjligt!
 • hur man stanna hydrerade under vågor sommarvärmen
 • Hur vet man att söka hjälp för stress
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com