hur påverkar alkohol pannloben?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-19

Alkohol Absorption

När alkohol konsumeras, cirka 20 procent av det absorberas genom slemhinnan i munnen, matstrupe och magsäck. De återstående alkohol reser till tunntarmen, där det mesta är upp i blodomloppet. Mat i magen saktar den tid det tar för alkohol att gå in i tunntarmen, men om magen är tom kan den nå tunntarmen inom några minuter. Andra faktorer som brist på sömn och aktivitetsnivå kan också påverka graden av alkohol absorption.

Leverfunktionen

alkohol, vilket är lättlösligt i vatten, passerar genom cellväggar och vävnader enkelt. Omkring 90 procent av den konsumerade alkohol metaboliseras i levern, och eftersom levern kan bara metabolisera 0,25 uns av alkohol per timme, fortsätter de återstående alkohol att cirkulera genom kroppen. Eftersom det cirkulerar, når det så småningom hjärnan där effekterna av alkohol börjar äga rum.

Alkohol och hjärnan

Normalt är hjärnan skyddad från droger och främmande ämnen genom ett filtersystem som bara tillåter vatten att passera. Eftersom den molekylära strukturen av alkohol är som vatten, är det möjligt att passera genom barriären eller filter. Eftersom hjärnan kontrollerar kritiska kroppens funktioner som perception, tal och dom kan alkoholens effekt på hjärnan vara mycket farligt. Beroende på mängden alkohol i blodet, livslängden av effekterna varierar. Eftersom fler och fler alkohol konsumeras, effekterna intensifiera exponentiellt.

hur alkohol påverkar frontalloben

När alkoholen når frontalloben, förlust av förnuft och hämningar förekomma. Detta resulterar i vårdslösa, vårdslöst beteende att berusade människor uppvisar. I en social miljö detta är särskilt farligt på grund av förlusten av självbehärskning. Berusade personer befinner sig ofta gör och säger saker de normalt inte skulle. Ha sex med en främling, strippa offentligt och bilkörning berusad är några exempel på hur alkohol påverkar frontalloben. Efter effekterna av alkohol försvinner, många människor väldigt förvånad över vad de gjorde när berusade. Tyvärr konsekvenserna av sina handlingar kvar.

Alkohol och hälsa

Människor som dricker bara ibland brukar kunna anpassa sig till stress alkohol sätter på kroppen. Men kontinuerlig konsumtion av alkohol ökar risken för lever-sjukdomar inklusive hepatit och skrumplever, och även hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck och stroke. I kombination med de fysiska och känslomässiga faror som finns när en person är berusad, ska dricka alkohol endast ske med stor omsorg och förtänksamhet.

Previous:nothing Next:Hur giftiga sprider chock syndrom?

Relaterade artiklar


 • Hur får ett barn en platt huvud?
 • hur man väljer vuxen blöjor
 • hur man tar hand om en papper skära
 • hur man överlever en panikattack
 • hur man kan naturligtvis öka HGH produktion
 • hur barnet dans
 • hur bli gravid
 • Hur man vet om skor är rätt storlek
 • hur man gör en livmoderhalsen själv tentamen
 • Hur röntgen arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com