hur påverkar kalium i kroppen?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-22

Kalium

Kalium är en stor och viktig del av kroppens mineraler. Det finns en mycket lång lista med funktioner som iscensatt av kalium, såsom hjärtats rytm, nervaktivitet, collagen formation, produktion av elastin, syra balans, reglering av blodtryck, bevarande av benmassa, och väl fungerande lungor och njurarna. Generellt, om du förbrukar färska grönsaker, mjölk, frukt och fisk bör du kunna ge din kropp med en tillräcklig mängd av kalium. Det är mycket viktigt att halterna av kalium vistelse optimal eftersom du kan utveckla stora hälsorisker när nivåerna stiger eller sjunker

Kalium och din hälsa

Kalium reglerar den frivilliga och ofrivilliga muskelrörelser. Därför är det är mycket viktigt för hjärtat. Utan detta mineral, ditt hjärtas rytmiska pumpa skulle inte vara möjligt och du skulle utveckla oregelbundna hjärtslag och akuta muskelkramper bland andra symptom. Detta beror på att kalium inte bara kontrollerar aktiviteten hos musklerna utan även överföringen av elektriska impulser genom nervsystemet. Eftersom detta mineral hjälper i omvandlingen av glukos till glykogen, skulle dess brist också resultera i att uppleva en total förlust av energi.

Kalium är ett utmärkt syraneutraliserande medel och därför det hjälper till att lindra smärtor i samband med uppbildningen i kroppen, som omfattar arthritic ledvärk, huvudvärk och migrän. Sida vid sida detta mineral styr förmåga att behålla vatten i kroppen. Låga halter av kalium kännetecknas normalt av en hemsk törst och oförmåga att urinera.

Kalium i förebyggande

Kalium är också viktigt för att förebygga benskörhet, en sjukdom som äldre kvinnor är benägna att speciellt eftersom de är oförmögna att hålla uppe nivån på kalium i kroppen efter klimakteriet. Det är viktigt att kvinnor över 45 år ägna stor uppmärksamhet åt bibehålla en optimal nivå av kalium i kroppen så deras benmassan inte är slut.

Kalium och matsmältning

Kalium spelar en viktig roll i matsmältningen också. Du kommer att finna att låga nivåer av kalium utlösa diarré, kraftig svettning, kräkningar och aptitlöshet. Detta tillstånd kallas även hypokalemi. Att äta för mycket salt, och magnesiumbrist i kroppen kan resultera i att sänka nivåerna av kalium drastiskt. Konsumtionen av överskott kaffe och diuretika kan också orsaka de nivåer för att släppa farligt. Människor som lider av njurproblem löper risk att utveckla detta tillstånd också.

Motsatsen detta tillstånd, eller som har för mycket kalium, är känd som hyperkalemi. Hjärtat är de mest drabbade i detta tillstånd. Överskott kalium avbryter funktionen av elektriska impulser i kroppen, som får hjärtat att stanna. Ibland kan detta orsaka helt eller delvis förlamning medan hjärtat påverkas. Dödligheten vid hyperkalemi inte behandlas omedelbart är så hög som 67 procent.

Previous:nothing Next:om minnet bildas i hjärnan

Relaterade artiklar


 • hur man får barn att leva en hälsosam livsstil
 • hur man hanterar ilska
 • hur man håller borta förkylningar, influensa och andra bakterier
 • hur man ska hantera ett äktenskap under infertilitet
 • hur man rensar en nyfödd tårkanalen - läka en infekterad nyfödda öga
 • hur man kan förebygga infektion i en fot snitt
 • hur vi kan skydda mot influensa
 • om vax
 • hur att vara klok
 • hur man kan stoppa användningen av preventivmedel att bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com