hur påverkar leversjukdom kroppen?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-07

Vad Har Lever göra?

Levern är ett mycket viktigt organ eftersom det hjälper att filtrera bort föroreningar som vi utsätts för dagligen. Levern arbetar hårt för att filtrera bort gifter, och detta organ butiker överskott vitaminer och mineraler som skall användas vid ett senare tillfälle. Enligt Dr Linda Page, författaren till "Friska Healing", levern är en så viktig orgel eftersom den fungerar med alla andra organ i kroppen för att hålla oss friska. Leversjukdom när levern lider antingen på grund av skrumplever, fettlever gulsot eller underlåtenhet att förnya sig. Alla dessa problem kan leda till leversvikt. Leversvikt kan leda till döden.
Standarden amerikanska kosten är mycket dålig, varför fler människor stirrar att utveckla leverproblem. Morgan Spurlock skapade en dokumentär som heter "Super Size Me" där han visade folk vad som händer när du äter en snabb kost i 30 dagar. På bara denna korta tid blev hans lever allvarligt överbelastade, fick han mer än 20 pounds, och han utvecklade en fettlever. Alkohol kan orsaka en person att utveckla en fettlever, vilket också kan leda till leversvikt.

Vanliga utlösande faktorer

Leversjukdom utlöses ofta av andra kroniska sjukdomar som hepatit C, aids eller EBV. Leversjukdom kan påverka kroppen och leda till andra hälsoproblem. När en person har leversjukdom kan huden bli gul på grund av gulsot. Gulsot särskilt orsakas av att för mycket bilirubin som beror på den lever trängsel. Detta är något som händer ganska ofta hos nyfödda, och det brukar går bort med omedelbar behandling. Däremot kan människor som har andra kroniska sjukdomar såsom hepatit C utvecklar gulsot, eftersom deras lever inte fungerar ordentligt. Leversjukdom kan också orsaka en person att bli svag och trött hela tiden.

Hur kroppen påverkas

När levern inte kan filtrera bort de gifter som på ett effektivt sätt, är andra organ påverkas. Dessa gifter kan ta ut sin rätt på kroppen, som orsakar den drabbade ha en massa av trötthet. Leversjukdom kan också orsaka buken att sticka ut utåt eftersom levern kan bli inflammerad och förstorad. Som leversjukdom det tar rätt på kroppen, kan det även medföra en person att utveckla anemi eller stora blåmärken på kroppen.
Enligt den amerikanska levern Foundation, en person med leversjukdom kan också hända att de har större kropp vätskeretention, svullnad, värk i kroppen och även överdriven klåda. Lever Sjukdomen kan också orsaka en person att ha en gul eller vit tunga, eksem, psoriasis, åldersfläckar, acne, huvudvärk och ett svagt immunförsvar. Den goda nyheten är att vissa former av leversjukdom såsom fettlever kan vändas med vissa livsstilsförändringar, som innebär att ta bort alkohol och andra feta livsmedel från kosten endast behöver ersätta dem fet mat med friska frukter, grönsaker och örter.

Previous:nothing Next:Hur fungerar magen arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man kan få ohälsosam luft rådgivning
 • hur man skyddar ögonen från solen
 • hur lätt halsbränna under graviditeten
 • hur man ska se till att du har friska barn
 • hur man kan bota illamående naturligt
 • Hur berätta om ett barn behöver mer sömn
 • hur man identifierar symtom på magsår Gerd
 • hur till vända klimakteriet till en förnyelse tid genom yoga
 • hur man kan stimulera amning
 • hur du döljer läkemedel i dina barns mat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com