hur påverkar rökning kroppen?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-02

brist på ordentlig Oxygen

De röda blodkropparna i kroppen är ansvariga för att få syre i kroppen där det måste gå. När du röker du andas in kolmonoxid som faktiskt obligationer för att dina röda blodkroppar. Det slutar din röda blodkroppar från att leverera din välbehövliga syre till rätt plats i kroppen. Syre uppgift är att rena kroppen från sjukdomar och föroreningar. Utan rätt mängder syre din kropp har en mycket större chans att bli sjuk med sjukdom. Om kroppen inte får tillräckligt med syre, kan du behöva placeras på en syretank.

Äldre hud

Cigaretter innehåller över 4000 kemikalier. Kemikalier som inte hör hemma i kroppen och är faktiskt giftigt för din kropp. Människor release naturligt toxiner genom huden. Det ständiga behovet av din kropp att bli av med gifter från dina cigaretter orsakar huden åldras i förtid. .

Lungfunktion

Antagligen den mest kända problemet att rökare har är det sätt att deras lungor påverkas. Detta eftersom denna påverkar sker omedelbart. Tjäran i cigaretter irriterar och förvärrar lungorna. Lungorna har även lilla luftblåsor att när skadade sluta fungera. Kroppen kan göra mer, men att de inte fungerar så bra som de ursprungliga. Detta påverkar också syrehalten som kan färdas i hela kroppen. När du kropp inte har tillräckligt med syre andra delar av kroppen börjar bli sjuk. Rökning påverkar lungorna på ett negativt sätt och leder ofta till emfysem och lungcancer.

Din hjärtfunktion

Cigaretter innehåller nikotin vilket ökar en persons blodtryck. Förhöjt blodtryck kan leda till blodproppar som kan leda till hjärtinfarkt. Dessutom kan bristen på syre orsaka kolesterol avlagringar på kärlväggen som också leda till hjärtattacker. Rökning ökar en persons chans att få en hjärtattack.

Andra organ

Smoke passerar genom hela kroppen. Eftersom det går in i munnen och går ner i halsen kan det så småningom leda till strupcancer. Dess gifter påverkar också urinblåsan och kan leda till cancer i urinblåsan, vilket kan vara dödlig.

Previous:nothing Next:Hur påverkar rökning lungorna?

Relaterade artiklar


 • hur man använder antibiotika på ett säkert sätt
 • hur man kan hantera den plötsliga döden av en förälder
 • hur man får ett barn redo för en sjukhusvistelse som patient
 • hur man tvättar händerna med vaselin
 • hur man överlever en resa till ER
 • hur man hanterar bröstvårtan problem
 • hur man tar hand om en äldre eller sjuka föräldrar
 • hur man byter en sängliggande person
 • Hur påverkar rökning lungorna?
 • hur man väljer en ögonläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com