om Mage

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-10
Magmusklerna, ofta kallad "ABS" för kort, är fyra grupp av muskler som ansvarar för att stabilisera stammen. Att hålla dessa muskler i form är avgörande för att leva ett smärtfritt och aktiv livsstil. Läs mer om hur magmusklerna arbete och deras betydelse, så du kan vara aktiva och friska

Fakta

Det uttrycket "Mage" faktiskt hänvisar till fyra olika buken muskelgrupper. Som en helhet, den magmusklerna bibehålla hjälper kroppsställning, stödja och flyttar trunk, hjälpa till med andas och hjälper till att forma en barriär som hålla inre organen rum. Mage finns på framsidan och sidan av kroppen och sträcker sig från bäckenet till revbenen. Dessa muskler är skiktade på varandra och utvidga i alla olika riktningar.

Typ

De fyra typer eller grupper av magmusklerna inkluderar tvärgående abdominus, Rectus abdominus, yttre obliques och inre sneda.
Den djupaste muskel skiktet är den tranverse abdominus, som ansvarar för stöd till inre organ, ryggen, och kroppshållning.
Den mest ytliga muskel är rectus abdominus, vilket hjälper till att stödja hållning, och ansvarar för att flytta bröstkorgen mot höften, som i en "crunch" motion.
De interna och externa obliques, av vilka det finns två uppsättningar vardera på höger och vänster sida av kroppen, arbeta tillsammans för att vrida kroppen åt sidan.
Den interna obliques vrid kroppen på samma sida de är på medan externa vrid kroppen åt motsatt håll. Till exempel upphandlande vänster inre sneda och höger yttre sneda tillsammans skulle vrida kroppen åt vänster.

Funktion

Den huvudsakliga funktionen av magmusklerna är att stödja ryggen och bålen. Håll magmusklerna starka och friska allvarligt minskar risken för ryggskador och smärta, ett av de ledande hälsoproblem bland människor som bor i USA.
Mage spelar en avgörande roll för att upprätthålla korrekt hållning, vilket kan bidra till att förhindra en myriad av skador och kronisk smärta frågor. Slutligen magmusklerna ge stöd och stabilitet till de inre organen, hjälper till att hålla dem i deras rätt position inne i kroppen.

Fördelar

fördelarna med att hålla magmusklerna friska och inkludera bättre hållning, en stark kropp kärna, och rygg stabilitet. Den vanligaste av buken övning är "crunch", som innebär att man håller höfterna och nedre delen av ryggen stabil på marken medan curling övre delen av ryggen och bröstet mot höfterna. Denna övning kan vara effektivt om det utförs korrekt, vilket innebär att dra magmusklerna ner mot marken och inte låta dem buktar ut.
Andra effektiva styrkeövningar för mage omfatta bäcken lutar, en yogaställning som heter Plank posen och Pilates träning.
Mage kan stärka medan bearbetning av andra delar av kroppen genom att helt enkelt koncentrera sig på att dra dem in mot nedre delen av ryggraden i alla lägen.

Missuppfattningar

En av de vanligaste missuppfattningarna kring mage är tanken av "spot minska. " Detta innebär i grunden tror att genom att enbart utföra magövningar, kommer de plötsligt har platta magar med definierade muskler strimmor. Detta är inte sant. Som med någon del av kroppen, kommer platsen utbildning stärka abs, men i avsaknad av ett tillägg i någon typ av fett förlust system, kommer magen att behålla samma mängd kroppsfett, och "sex-pack" kommer att förbli osynlig.
För att gå ner i vikt permanent kräver efter en fettsnål kost och bränna bort mer kalorier än du förbrukar. Om du äter en fettrik kost och träna inte, gör
plats övningar för magen kommer inte att tillverka en platt mage.

Previous:nothing Next:Hur stretching hjälpa hälsa?

Relaterade artiklar


 • hur man rengör ditt hem med ättika och bakpulver
 • hur man kan förstå vilka typer av störningar barndomen sömn
 • hur man mäter skala smärtintensitet
 • hur man borsta kroppen.
 • hur man förstår viktökning efter klimakteriet
 • hur man utför akut leverans
 • hur man använder månen kopp för perioder
 • hur man kan bota en sol exponering huvudvärk
 • hur du skyddar din hud
 • hur man ska behandla rakitis
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com