om Medicaid

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-10
För många är sjukförsäkring inte ett alternativ. Vissa arbetsgivare erbjuder enbart sjukförsäkring till vissa anställda, t. ex. heltidsanställda eller ledningspersonal. Detta är sant i många tjänstebranscher som restauranger och bekvämlighet och butiker. Medicaid är ett statligt drivna program som tillhandahåller medicinsk försäkring för personer som uppfyller de kvalifikationer och inte har försäkring

Identification

Medicaid är en vård som finansieras av både federala och statliga myndigheter. Medan medel kommer från både regeringar, är programmet drivs av stater. Eftersom varje stat har en egen program, är det viktigt att kontrollera med din staten för särskilda kvalifikationer och fördelar för den staten. Medicaid ger vård för människor med låga inkomster, men inte alla med låg inkomst kvalificerar. Låg inkomst är bara en av de kvalificerande faktorer för Medicaid. En person också måste falla inom vissa grupper för att vara kvalificerad att få Medicaid förmåner.

Historia

Som en del av New Deal, undertecknade president Roosevelt lagen om social trygghet den 14 augusti 1935. Social Security Act har utformats för att skapa fördelar för pensionärer, arbetslösa (arbetslöshetsförsäkring), ekonomiskt stöd till barn vars familjer hade liten eller ingen inkomst och en klumpsumma vid dödsfall för pensionärer. Den 30 juli 1965, Medicaid la till Social Security Act för att ge sjukvård till vissa låginkomsttagare personer. Till skillnad från Medicare, som är ett federalt finansierade och förvaltade programmet, får Medicaid finansiering på både federal och delstatlig nivå och förvaltas på statlig nivå. Deltagande i Medicaid-programmet är frivilligt, men alla stater har deltagit i programmet sedan 1982.

Fakta

Medicaid är tillgänglig för USA: medborgare och lagligt medgav invandrare som uppfyller vissa ekonomiska och andra kriterier. De kvalifikationer som kan skilja sig från stat till stat. Tillsammans med låga inkomster krav måste en person tillhör en viss grupp för att kvalificera för Medicaid. Barn under 18 år är berättigade till Medicaid om de bor i en låg inkomst familjen. Barn som är sjuka nog att vara på ett vårdhem, men skulle kunna få vård av god kvalitet i hemmet kan vara stödberättigande även om familjen inte uppfyller låga inkomster krav. I vissa stater kan barn vara berättigade till 21 års ålder. De återstående grupper är gravida kvinnor och ungdomar, både gifta och ogifta, som inte har sjukförsäkring och möta inkomster krav. Vissa människor över 65 år som uppfyller vissa inkomster krav, även om de omfattas av Medicare. I detta fall täcker Medicaid de kostnader som Medicare inte. Människor som är juridiskt blind eller som har förklarats lagligt funktionshinder men inte uppfyller de krav som arbetet historia för att få social trygghet kan vara berättigad till Medicaid. Och kan vissa vårdhem invånare vara berättigade till Medicaid. Personer i någon av dessa kategorier med begränsade eller inga resurser kan kontrollera med sina lokala Medicaid kontor för att se om de ger rätt till ersättningar. I många fall är Medicaid kontoret i den lokala hälso-avdelning.

Funktioner

Medicaid omfattar en rad medicinska tjänster. Programmet för varje stat skiljer sig åt, och vissa tjänster kan begränsas eller har egenavgifter. En del av de tjänster som omfattas av Medicaid omfattar läkarbesök, sjukhusvård, lab och röntgen avgifter, diagnos och tidig tjänster screening och familjeplanering. Medicaid omfattar även tandvård och öga omsorg för barn och begränsad service för vuxna. Medicaid omfattar psykisk hälsa tjänster om dessa tjänster utförs på ett statligt drivna psykisk hälsa anläggning. Beloppet av de förmåner för varje stat varierar. Medicaid omfattar även receptbelagda läkemedel, ambulanscentraler, sjukgymnastik och vissa tjänster kiropraktor. För dem som behöver vård i hemmet omfattar Medicaid några eller alla tjänster för hemsjukvård och hospice. Varje stat har olika täckning inom Medicaid planen, så se till att kontrollera med din lokala Medicaid kontor för att ta reda på vad din staten erbjuder.

Fördelar

Fördelarna med Medicaid-program är många. En av de största fördelarna är att tillhandahålla hälsovård för barn som lever i familjer med låg inkomst eller begränsade resurser. Barn som växer upp friska utvecklas till friska vuxna. Medicaid ger också medicinsk vård under graviditeten för kvinnor och ungdomar som kanske inte ha råd med den nödvändiga mödravård för att se födelsen av ett friskt barn. Tillhandahåller sjukvård för personer som bor på eller under fattigdomsgränsen säkerställer att friskare människor ansluter sig till arbetskraften och ger en väg för människor som lever på eller under fattigdomsgränsen att förbättra deras situation.

Previous:nothing Next:Hur andningen processen?

Relaterade artiklar


 • hur man överlever en panikattack
 • hur du gör din hörapparat fungerar bättre
 • hur man identifierar symtom på graviditet anemi
 • hur man upptäcker löss under en hotellvistelse
 • hur man kan stoppa hicka
 • hur man rengör öronen och barnen öron på rätt sätt
 • hur man får sjukförsäkring i virgina om du har minskat med ett försäkringsbolag.
 • hur man kan övervaka blodtrycket i båda armarna
 • hur man identifierar tecken på Parkinsons sjukdom
 • hur man kan bli av med din akne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com