om Medicare

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-07
Medicare är en statligt finansierad försäkring program avsett att ge medicinsk vård för människor som har rätt till social trygghet, samt vissa funktionshindrade. Medicare leds av federala regeringen och kan erhållas i alla 50 delstater

Historia

Social Security Act blev lag som en del av president Roosevelts New Deal den 14 augusti 1935. Det var tänkt att hjälpa äldre amerikaner ekonomiskt när de nått pensionsåldern. Men eftersom tiden gick insåg regeringen att det var något grundläggande som saknas i Social Security-programmet. Eftersom sjukvården ofta blir viktigare som en person åldrar, de flesta av de medel som folket fått från Social Security läggs på sjukvård och lämnar pensionärer med inga medel för livets nödtorft som mat och husrum.

Den 30 juli 1965, lagen om social trygghet ändras så att ett federalt finansierade socialförsäkringar program som heter Medicare. Denna ändring skulle innebära sjukförsäkring för socialbidragstagare, vilket frigör Socialförsäkring för uppehälle. Den första personen att vara inskrivna i Medicare programmet var förre president Harry. S. Truman.

I början var det bara de som är 65 eller äldre är berättigade till Medicare. En ändring gjordes 1972 för att inkludera funktionshindrade under 65 år som kvalificerat sig till Social Security Disability förmåner och personer med terminal njursvikt. Vid berättigade till social trygghet pensionsförmåner blir en person som är berättigade till Medicare. Personer som har bedömts vara inaktiverats av Social Security Administration och är berättigad till social trygghet Förtidspensioneringarna också automatiskt omfattas av Medicare. Medan Social Security Act ett medel för uppehälle för personer över 65 år, förutsatt Medicare ett sätt att få medicinsk vård i den fas i livet som kräver mest vård. Medicare fungerar som ett verktyg för att hjälpa äldre personer att upprätthålla sin hälsa och har tillgång till hälsovård för ohälsa och sjukdomar som Alzheimers, som påverkar människor när de blir äldre.

Betydelse

Den Medicare försäkring programmet har gjort en betydande skillnad i människors liv över 65 år, personer under 65 år som har konstaterats funktionshinder och personer med terminal njursvikt. Medicare har gett medel för dessa grupper att få tillgång till medicinsk vård utan att använda huvuddelen av sin socialförsäkring. Sociala förmåner kan användas för att ge väsentliga såsom mat och skydd för dessa grupper. Den inverkan som Medicare har gjort på det amerikanska samhället är att äldre människor är friskare och många lever längre, roligare liv.

Previous:nothing Next:hur påverkar leversjukdom kroppen?

Relaterade artiklar


 • Hur får man en rolig, trygg, gratis, tan
 • hur man kan sätta igång förlossningen
 • Hur man väljer en flaska metall vatten
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man får en god natts sömn.
 • hur man identifierar symtom på springmask
 • hur man gör tvillingar
 • hur man vet om man har kroppen dysmorphic sjukdom
 • hur man ska behandla allvarliga klimakteriet symtom
 • Hur återger bakterier i mag-tarmkanalen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com