om PMS uppblåsthet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-13
Uppblåsthet orsakade av PMS, premenstruella syndrom, är mycket vanligt bland kvinnor. Cirka 40 procent av kvinnorna lider av uppblåsthet i slutet av menstruationscykeln. Denna artikel kommer att diskutera vad uppblåsthet är, varför de inträffar och metoder för att förebygga och behandla det

Fakta

uppblåsthet är en känsla av trånghet eller täthet i bukhålan som ofta förknippas med PMS hos kvinnor. Uppsvälldhet kan vara mycket obehagligt och kan även lägga pounds av vikt att göra kläder känns stramare och mer begränsa. Ungefär fyra av tio kvinnor klagar över uppblåsthet före och under deras period och söker ofta huskurer för att lindra symtom. Det finns olika sätt att försöka behandla eller förebygga uppkördhet, "men det bästa råd brukar vara att bara vänta tills kroppen anpassar sig tillbaka till det normala.

Evolution

uppblåsthet före och under en kvinnas mens mest hormoner. Vid denna tid i menstruationscykeln, hormonnivåerna i en kvinnas kropp är höga, vilket orsakar gas och avföring att röra sig mer långsamt genom tarmkanalen. Detta kan resultera i uppkördhet i buken och en obekväm "full" känsla, och även förstoppning. Närmare bestämt är det hormonet progesteron kopplade till vattenretention och kvinnor producerar en mycket högre nivå av progesteron precis före och under menstruationen än vid något annat tillfälle. Vanligtvis kommer den uppblåsthet av sig själv strax efter den första dagen i en kvinnas perioden, när hormonnivåerna börjar minska.

Tidsplan

Kvinnor brukar börja känna uppsvälld strax efter ägglossning, som i typiska kvinnor inträffar ungefär i mitten av sin cykel. Den uppsvälldhet kan finnas kvar från denna punkt fram till mitten av sin tid, men ibland löser sig innan själva början av perioden. Alla kvinnor är olika och PMS-symptom varierar från en till nästa. Kan dock ihållande, kronisk svullnad vara ett tecken på ett annat, mer allvarligt problem, och kvinnor som befinner sig i denna fråga bör rådfråga en läkare.

Riskfaktorer

Även uppblåsthet i samband med PMS är mycket vanligt, uppsvälldhet kan bero på andra faktorer. Om uppblåsthet är ihållande, kronisk och /eller särskilt smärtsamt, kanske du vill träffa en läkare för att utesluta andra villkor. Gastrointestinala villkor, till exempel Crohns sjukdom och colon irritabile, båda också kan ge magbesvär uppblåsthet och kräva läkarvård. Om du märker att uppblåsthet inte kommer att försvinna under eller efter din tid, kontakta din läkare.

Expert Insight

Det finns många medicinska och hem rättsmedel för att förebygga och behandla uppkördhet i samband med PMS. Det viktigaste att göra är att minska din salt, socker, koffein och alkohol intag i mitten av månaden, för dessa livsmedel ökar vätskeretention, vilket leder till ökad uppblåsthet. Dricka mycket vatten och utövar regelbundet hjälper till att förbättra cirkulationen och kan förhindra uppkördhet eller uppblåsthet förbättra symtom. Kosttillskott kan även hjälpa till med uppblåsthet. Kalcium, magnesium, vitamin B6 och vitamin E är vanliga kosttillskott som är kända för att lindra dessa symptom. Och slutligen, tar diuretika är en vanlig metod för att eliminera uppblåsthet genom att öka mängden av salt och vatten passerat genom urin, vilket minskar vätskeansamling. Däremot kan diuretika lägre kaliumnivåer och har en risk för att uttorkning, så se till att kontrollera med din läkare innan du tar dem på egen hand.

Previous:nothing Next:Hur en mage bli upprörd?

Relaterade artiklar


 • hur man överlever Montezuma’s Revenge
 • hur man förstår viktökning efter klimakteriet
 • hur man hanterar en panikattack
 • hur hålla reda på långsiktig medicin scheman
 • hur man undviker en tonårsgraviditeter
 • hur lätt mensvärk
 • hur säkert tina fryst bröstmjölk
 • hur man behandlar förhårdnader med acetylsalicylsyra
 • hur man använder WebMD är online symptom checker
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com