om Sonographers

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-25
Medicinsk personal som är utbildade att använda ultraljud imaging-anordningar som kallas Sonographers. Sonographers använda ultraljud enheter för att producera bilder, scans, videor eller 3D visar i anatomi och diagnostisk information. Innan du använder ultraljud bildutrustning, måste man vara utbildad i hur du vill visa, fånga, analysera och ändra inläsningsproceduren att optimera bilden potentiella information

Historia

Den första ultraljud gjordes på den mänskliga kroppen (för medicinska ändamål) av DrGeorge Ludwig. Det utfördes i slutet av 1940-talet vid Naval Medical Research Institute i Bethesda, Maryland. Med framväxten av färg Doppler ultraljud av Geoff Stevenson några år senare övergick ultraljud medicin kraftigt. Efter Ludvigs inledande förfarandet var en framgång, började andra länder i världen som använder ultraljud bildbehandling.

Funktion

Sonographers kallas ofta på när en läkare behöver en icke-invasiv sätt att se på ett visst område i den inre kroppen . Eftersom Sonographers krävs ofta att ha kunskap på många områden av kroppen, måste de vara utbildade i den övergripande anatomi och fysiologi. Under en och samma dag som de kan utföra bildbehandling tjänster på upp till tio olika kroppsdelar och områden. Bilderna kan hjälpa läkare att diagnostisera och behandla hundratals sjukdomar och sjukdomar.

Typer

Sonographers har ofta ett område med specialitet. Om de inte är generella Sonographers (oftast arbetar på ett sjukhus) kan de specialisera sig på hjärt-, förlossningsvård eller vaskulär ultraljud. Varje sonographer har ett stort ansvar i den diagnostiska processen och bör ta jobbet på största allvar. Från prenatal ultraljud man försöker detektera cystor eller blodpropp, är hur allvarlig ultraljud utvärdering ofta avgörande för patientens hälsa.

Funktioner

I USA, är specialister inom medicinsk ultraljud kallas ofta Ultraljud Technologists. Men det är i andra delar av världen begreppet "sonographer" fortfarande används. Dessa yrkesmän måste vara utbildade i tvärsnittsbilder anatomi, fysiologi, patologi, kommunikation och psykomotorisk områden skicklighet.

Överväganden

Samtidigt som ett sonographer är ganska säker kommer nästan 82% utvecklar någon form av monotona rörelser skada på grund av arten av jobbet. Konstant tryck och rörelse av givaren för att få ultraljudsdiagnos bilder kan leda till denna typ av skada. Men med vila villkoret korrigerar ofta själv. Att vara en sonographer är ganska säker överlag. Det finns ingen känd risk för att vara med ultraljudsutrustning (till skillnad från andra röntgenutrustning med känd strålningsrisker).

Previous:nothing Next:om förlossningsvård sjuksköterskor

Relaterade artiklar


 • hur man uppfyller kraven för Medicaid i Texas
 • hur man kan jämföra tänder blekmedel
 • hur man räta ut håret utan relaxer
 • hur att börja träna
 • hur man ska behandla fetalt alkoholsyndrom
 • hur man njuter av vardagen
 • sovställningar under graviditeten
 • hur man gör massage oljor hemma
 • hur man utarbetar en son
 • hur man väljer all-inclusive resorts nudist
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com