om alternativen till abort

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-19
Det är i allmänhet bara tre alternativ som finns för oplanerade graviditeter. Att hålla barnet, adoption och abort. Eftersom fler och fler människor ser abort som de onödiga slut på ett liv, de söker sig alternativ till abort. Nedan hittar du information om att hålla ditt barn och om adoption

Missuppfattningar

De mest populära missuppfattningen om abort alternativ är att det finns inga. När en kvinna har en oplanerad och oönskad graviditet, kan saker verkar hopplöst. Du kanske tror att det inte finns andra alternativ än att bli av med det ofödda barnet. Ofta är dock kvinnor som genomgått abort ofta kvar känslan en livstid av ånger och sorg för det liv de avslutas. Det enda alternativ är att antingen behålla barnet och uppfostra det själv eller sätta ditt barn för adoption, varav ingen kommer att bli lätt, men det kommer att låta ditt barn chansen att leva ett fullt och lyckligt liv.
annan missuppfattning är att kvinnor som ger upp sina barn för antagande aldrig se eller höra från dem igen. Även i vissa fall (stängt adoption), är detta sant, det finns andra typer av antagande som ger de biologiska mor fler alternativ på minst veta om framtida välfärd för sitt barn.

Fakta

Det finns tre typer av antagande: Stängt (ingen kontakt), halvöppna (ingen kontakt, men du får uppdateringar och bilder av ditt barn) och öppna (kontakta tillåtet med barnet men adoptivföräldrarna behåller alla föräldrars rättigheter). Om du hamnar i en situation då du vet att du inte kan försörja barnet och /eller vill ditt barn att få ett bättre liv än vad du kan ge, bör du överväga en av dessa typer av adoptioner.
Det finns miljoner par som vill adoptera ett spädbarn eller nyfödda barnet. Många av dessa par kan inte ha egna barn och vill ge sin kärlek och stöd till ett barn. Hur kan du veta att ett par kommer att ta väl hand om ditt barn?
första, mest adoptionsorganisationer är flitiga när de väljer som blir adoptivföräldrar. Blivande föräldrar genomgå bakgrundskontroller och utvärderas enligt finansiella status, mental stabilitet samt och liknande. Detta hjälper till att lindra en förlossning mors bekymmer om hand om hennes barn. Födelse mammor ofta får välja för sig själv paret att hon kommer att ge sitt barn till. Hon ofta kommer att få samtala med dem, lära känna dem, diskutera sina åsikter och övertygelser för att säkerställa att de matchar hennes egna.

Riskfaktorer

Samma riskfaktorn gäller när man överväger antagandet över höja barnet själv. Du kan inte förutsäga framtiden. Självklart vill du skydda ditt barn så mycket som möjligt men det kommer att finnas situationer i ditt liv och i en adoptivförälder liv som är bortom din kontroll.
Om du väljer att placera ditt barn med adoptivföräldrar och senare lära sig att ditt barn inte vårdas ordentligt, kontakta den ursprungliga adoptivföräldrarna byrå. Du kan också hyra en advokat för att hjälpa dig.

Fördelar

Att välja att höja din bebis eller hitta adoptivföräldrar åt honom eller henne innebär att ditt barn kommer att leva och det är den bästa nytta för alla. Genom att låta ditt barn den chans i livet, ger du världen en chans att så småningom se vad han eller hon har att erbjuda.

Effekter

De långsiktiga effekterna till att höja en bebis själv är inte annorlunda än andra föräldern. Det kommer att bli svårt ibland, men det är sällan en förälder där ute som säger att det inte var värt kampen. Den kärlek du känner för ditt barn håller en livstid och som överskuggar eventuella svårigheter att uppta dem.
De långsiktiga effekterna av antagandet ofta debatteras. Pro-abort förespråkar säga att adoptivbarn ofta känner förbittring och att förlossningen mödrar ofta känner stor skam. Men efter att ha talat med flera mammor som gav sina barn för adoption och prata med flera vuxna som beslutats som ett barn eller baby, jag har hittat en allmän konsensus bland dem. De tackar födelse mödrar för att förverkliga sin situation och för att låta sina barn att leva ett bättre liv. Inte en enda adoptivbarnet uppgav att de skulle har ganska avbrutits. Adoptivföräldrarna uppgav också att de kände sig mer komplett och kändes som livet hade mer betydelse när de antog sina barn.

Previous:nothing Next:Hur torr hud orsakar rynkor?

Relaterade artiklar


 • om vax
 • Så för att lindra kramper
 • hur man undviker köldskador
 • hur man undviker förkylning
 • hur man stanna uppe hela natten
 • hur man befria kroppen från gifter, avlasta trötta ömmande muskler och rena hud
 • hur man handskas med klimakteriet stress
 • hur stall menstruationscykeln
 • hur man använder probiotika för hälsan
 • hur man förebygger grå syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com