om barnneurolog

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-25
Barnneurolog är specialister som arbetar med barn, särskilt i hälsofrågor som rör sjukdomar i nervsystemet. Detta innebär förhållanden där ryggmärgen, muskler, nerver och hjärna. Ofta, barnneurolog arbetar tillsammans med familj läkare eller andra specialister för att behandla barn med villkor som kan ha överlappande oro

Funktion

Barn kan kräva ett besök hos en barnneurolog för en mängd olika villkor eller funderingar. Det kan vara något så enkelt som återkommande huvudvärk eller migrän som leder en husläkare eller barnläkare för att hänvisa en familj till en barnneurolog.

Andra skäl för att se en barnneurolog omfatta huvudet eller hjärnskada eller trauma , krampanfall eller epilepsi, hjärntumörer, hydrocefalus, utvecklingsfrågor, som fördröjd samordning, tal eller motorik, mental retardation, autism, sömnstörningar, eller beteendemässiga problem, särskilt attention deficit eller störningar hyperaktivitet.

Funktioner

För att bli en barnneurolog, har en läkare för att avsluta läkarutbildningen (fyra års studier), komplett ett eller två år av pediatriska hemvist, och sedan tre eller fler år bosatt i neurologi, antingen barn eller vuxen.

När söker en specialist, patienter eller föräldrar till patienter bör avgöra om läkaren är legitimerad i hans eller hennes specialitet med lämpliga styrande organ. När det gäller pediatrisk neurologi, skulle detta vara den amerikanska styrelsen i pediatrik och den amerikanska styrelsen för psykiatri och neurologi. Det bör vara en indikation på kompetens inom pediatrisk neurologi i synnerhet.

Barnneurolog kan arbeta med andra specialister som barn neuropsykolog, eller pediatrisk neurokirurger, beroende på patientens tillstånd och behov.

barnneurolog behöver ha lika kompetens i hanteringen av den fysiska sidan och psykologiska effekterna av ett barns tillstånd och färdigheter i att arbeta med barnets familj att kommunicera och fastställa en behandlingsplan på plats.

Betydelse

När vi ser på alla de villkor som barnneurolog specialiserade på, kan man undra varför inte bara låta den vanliga husläkare eller barnläkare hantera ditt barns fall? När allt ADHD,, huvudvärk kramper, är alla dessa saker som vanligen ses som husläkare eller barnläkare, så varför konsultera en specialist?

Eftersom specialister bara ser dessa typer av fall. De ser inte barnen med korset, influensa, nässelutslag eller öroninflammationer. De tillbringar sina dagar inriktats på deras område i utbildning och som sådana har de oändligt mycket mer erfarenhet av dessa typer av villkor än de ordinarie läkare ditt barn ser. Att se denna typ av patienter dagligen istället för varje månad eller år innebär en högre grad av expertis. De studerar upp på dessa villkor ensam. De kommer att vara mycket mer medvetna om framkant behandlingar som är tillgängliga för ditt barn, och vad de senaste undersökningarna visar om de inblandade villkor.

Medan en vanlig husläkare får veta en hel del om många saker, är specialist kommer att få en djupare kunskap och erfarenhet i nivå med den typ av situation barnet befinner sig i.

Överväganden

När en primär läkare vill att ditt barn ska ses av en barnneurolog, finns det några frågor som måste ställas. Om remitterande läkare ger namnet på en specifik barnneurolog, fråga varför det är läkaren som rekommenderas. Har din läkare arbetat med denna specialist förut? Hur många gånger och på vilka typer av ärenden? Hur nöjd var avses familjer med neurologen? Vilka typer av feedback har läkaren fått? Var är specialist finns och vilka sjukhus är han /hon närstående? Om detta kommer att bli en fortsatt behandlingsalternativ, avstånd och din komfort nivå med sjukhuset är viktiga överväganden.

Ta reda på om barnneurolog är certifierad och hur länge läkaren har varit i praktiken. Vilka områden är denna läkare särskilt känd för? Vissa barnneurolog specialiserade på beteendemässiga frågor, medan andra i krampsjukdomar eller hjärnskador. Du vill ha en bra matchning för ditt barns behov.

Kommer denna specialist ta din försäkring? Detta är något som inte kan förbises som en angelägenhet för de flesta familjer.

När du går för ett första besök, vara beredd att ställa en massa frågor. Ta del av hur väl kontoret verkar fungera till patientens bästa. Är receptionister hjälpsam och vänlig? Är väntrummet ren, väl planerade, trängsel och barnvänligt?

Hur ditt barn interagera med läkaren? Anser läkaren tar tid att etablera en förbindelse med barnet, eller har ditt barn verkar mer som en stötta i rummet som de vuxna prata runt?

Om detta inte verkar som en bra passform för din familj, var inte rädd för att söka efter en annan specialist som passar din familj behöver bättre.

Effekter

En barnneurolog kommer att anställa en mängd olika tekniker för att hjälpa ditt barn får bästa möjliga vård finns tillgänglig. Specialisten har en mängd olika medicinska och psykologiska tester som finns tillgängliga för att kunna avgöra ditt barns funktion och områden eller oro. Det barnneurolog kommer att upplevas som väl i att ta dessa test resultat och utveckla en behandlingsplan tillsammans med familjen som bäst skulle passa barnets behov.

En barnneurolog kommer att vara väl insatt i läkemedel och andra medicinska behandlingar som är tillgängliga för ditt barns tillstånd, och vad nyttan för risk-förhållandet är för varje.

specialist kommer också att kunna hjälpa barnet så väl som andra familjemedlemmar hantera den känslomässiga sidan av barnets tillstånd och behandling. Den barnneurolog kommer att kunna hjälpa familjen vet vad som väntade och bästa sätt att hantera potentiella problem.

Previous:nothing Next:om sjukgymnastik

Relaterade artiklar


 • hur man diagnostisera en nätansluten mjölk kanal
 • att skriva en levande kommer
 • hur man läser ett test bmp blod
 • hur man kan hantera bröst infektion
 • hur man avgör om kroppen lukt beror på ett medicinskt tillstånd
 • Hur rökning defekter orsaka födelse?
 • Hur man väljer en flaska metall vatten
 • hur man reser med en bärbar dialysapparat
 • hur ta hand om ett nyfött navelsträng
 • klippa av navelsträngen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com