om blodflödet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-09
Blodet flödar kontinuerligt genom kroppens blodomlopp. Flödet av blod bestäms av att det viktigaste av muskler, hjärta

Identification

cirkulationssystemet har fyra huvudsakliga delar som arbetar tillsammans för att kontrollera flödet av blod genom kroppen. Dessa är hjärtat, vener, artärer och kapillärer. Blodet är berikade med syre i lungorna, och medan blodet cirkulerar genom kroppen, distribuerar det syre, näringsämnen flyttas från plats till plats, och plockar upp avfall skall kasseras.

Funktion

cirkulationssystemet är en viktig aktör i att hålla kroppen renas och ge kroppen med nödvändiga näringsämnen. De huvudsakliga muskler som deltar i blodflödet är hjärtat. Syrebristen blod skickas till lungorna skulle fyllas med syre. När blodet fylls med syre, kommer det tillbaka till hjärtat och sedan släpps ut i artärerna att börja resan genom kroppen. Som blodet resor genom kroppen, frigör det syre och tar upp näringsämnen från andra organ som skall fördelas på vägen. Blodet plockar också upp avfall, såsom koldioxid, som skall bortskaffas. Artärer bär blod från hjärtat. Artärer börjar stora och dela i mindre vägar i hela kroppen. Vener föra blodet tillbaka till hjärtat. Kapillärerna ansluta artärer och vener, vilket gör att blodet att resa från ena till den andra när den cirkulerar genom kroppen.

Riskfaktorer

Det finns två typer av problem som involverar hjärta och blodomlopp. Medfödda defekter uppstår då barnet växer i mammas mage och är närvarande vid födseln. Förvärvade defekter uppstår som en person åldrar. Förvärvade defekter kan vara ett resultat av genetik eller kan orsakas av miljö-och livsstilsfrågor som rökning och inte får rätt kost och motion.
Hjärtarytmi är instabilitet i takt med hjärtat. Den hjärtslag kan vara oregelbunden, för fort eller för långsamt. Arytmi kan orsakas av en medfödd defekt eller kan uppstå vid ett senare tillfälle i livet. Kardiomyopati gör att hjärtmuskeln att bli svag. Detta är en långvarig sjukdom som ofta börjar måttligt och successivt försvagar hjärtat som en person åldrar. Personer som lider av kardiomyopati får ofta hjärttransplantationer. Reumatisk hjärtsjukdom kan utvecklas hos barn som ett resultat av STREP hals.
Några villkor som kan vara ett resultat av, eller som beror på den, val av livsstil är hypertoni (högt blodtryck), hyperlipidemi /hyperkolesterolemi (högt kolesterol) och kranskärlssjukdom. Det vanligaste problemet bland vuxna är kranskärlssjukdom, där väggarna i artärerna är igensatt av döda celler, inlåning kalcium och fett. Kranskärlssjukdom resulterar ofta i en hjärtattack.

Effekter

Om cirkulationssystemet inte fungerar korrekt, lyckas man inte leverera de näringsämnen till andra organ. I vissa fall är lämpliga näringsämnen fördelat, men inte i den mängd som behövs. Dessutom, om hjärtat och blodcirkulationen inte fungerar korrekt, kommer kroppen inte att bli av med avfall på rätt sätt. I vissa fall kan avfallet uppbyggd vara giftiga.

Betydelse

En hälsosam kost och träningsprogram kan göra en betydande skillnad i prestanda av hjärtat och cirkulationssystemet. En hälsosam kost bör innehålla massor av färsk frukt och grönsaker, spannmål, fisk, bönor och magert kött. Livsmedel som bör begränsas är sådana som innehåller mättat fett, transfett, innehåller mycket kolesterol innehåll och har tillsatt socker.
För att få bästa hälsa, ett träningsprogram bör genomföras tidigt i livet och bevaras som en person åldrar. Innan du börjar ett träningsprogram, är det bäst att konsultera en läkare och diskutera övningar som skulle vara lämplig för dig. Med rätt kost och motion, är det möjligt att förbli hjärtat friskt.

Previous:nothing Next:om magmusklerna

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en duschdraperi
 • hur man kan förebygga infektion i en fot snitt
 • hur man hyra rullstolar i florida
 • hur man ska behandla allvarliga klimakteriet symtom
 • hur man ökar självkänslan
 • hur lätta hudfärg
 • hur påverkar leversjukdom kroppen?
 • hur man startar ett program hem aerobics
 • Hur man känner igen gemensamma uppmärksamhetsproblem
 • hur man undviker sommarförkylningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com