om den kompetens som barnmorska

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-25
Tillbaka i dag med hjälp av en barnmorska under graviditeten var att anses som normen, men idag har vi blivit vana vid att läkarna gör allt arbete. Det finns dock fortfarande barnmorskor runt, och vissa kvinnor vänder tillbaka till traditionen. Så vad är en barnmorska och vad är fördelarna

Missuppfattningar

Barnmorskor inte bara komma och gå som de vill, men kommer faktiskt spendera så mycket tid som behövs för varje ny mamma för att åtgärda eventuella problem. Och inte bara vem som helst kan vara en barnmorska, eftersom det tar omfattande utbildning. Barnmorskor är inte heller tillåtet att göra någon form av operation, t. ex. en kejsarsnitt, och om en livshotande problem var att presentera sig, måste barnmorskan omedelbart hänvisa till en förlossningsläkare.

Tidsplan

Vanligtvis du använder en barnmorska under hela graviditeten och sedan ett par dagar efter det att barnet är fött. Barnmorskan kommer till kvinnans hem några gånger under den första trimestern, börjar dyka upp oftare under den andra, och kommer praktiskt taget leva med mamma-till-vara under de senaste månaderna. Efter att barnet föds, kommer barnmorskan stanna tills hon känner barnet och mamma är stabila, vilket framgår av certifiering.

Identifiering

För att bli barnmorska, det finns en hel del träning för att gå igenom . Efter framtiden barnmorskor få en examen i omvårdnad, måste de få en magisterexamen eller en likvärdig certifikat. Då måste de passera en skriftlig tentamen som ges av American College of Nurse-barnmorskor och efter allt, de som fortfarande med programmet måste övervakas av en verklig obstetriker tills de känner sjuksköterskan är avancerat nog i obstetrik.

Funktion

Under prenatal besök, tillbringar en barnmorska tid med mamma för att diskutera individuella behov och problem. Hon ger stöd, vård och all information som behövs. Hon bestämmer även om morsan behöver en konsultation eller remiss för särskilda problem. Under förlossningen gör barnmorskan till att förlossningarna rummet är rent och säkert, och samtidigt ge mamma någon tröst tillgänglig och hjälpa henne med alla de känslor som kommer med förlossningen. Efter att arbetskraften är kompletta, hjälper barnmorskan den nyblivna mamman med amning, emotionella och psykosocialt stöd och näringsmässiga kraven för både barn och mamma. Barnmorskan kommer att fortsätta stödja den nya mamma med vård av nyfödda i några dagar efteråt också.

Fördelar

En av de största fördelarna med att använda en barnmorska är förmågan att föda barn inne i ditt eget hem. Barnmorskor kan också använda avbetalningsplaner, glidande avgifter, samt att acceptera de flesta försäkringar, inklusive Medicaid. Enligt vissa, med hjälp av en barnmorska kan hjälpa till att sänka moderskap kostnader, minska dödlighet i kejsarsnitt ingripanden och minska återhämtning komplikationer.

Previous:nothing Next:om Sonographers

Relaterade artiklar


 • hur man inte vara förstoppad
 • hur man överlever en identitetskris
 • hur man ska behandla rakitis
 • hur man använder honung för att läka ärr
 • om graviditetstester
 • hur man ska behandla en feber
 • hur du håller din hygienen upp
 • tänka efter preventivmedel
 • hur man kan öka mental uthållighet
 • hur man identifierar Retts syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com