om diagnostik Sonographers

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-27
Diagnostik sonographer personal är utbildade för att arbeta ultraljud imaging-anordningar för medicinska ändamål. Dessa experter använder ultraljud enheter för att producera bilder, scans, videor eller 3D visar i anatomi och diagnostisk information. De är högt utbildade i drift ultraljud bildutrustning och är utbildade i hur du vill visa, fånga, analysera och ändra inläsningsproceduren att optimera bilden potential information för diagnostik

Historia

Dr George Ludwig gjorde den första ultraljud på den mänskliga kroppen (för medicinska ändamål) i slutet av 1940-talet. Det gjordes vid Naval Medical Research Institute i Bethesda, Maryland och öppnade en grind möjligheter inom världen av medicinska ultraljud. Utvecklingen av färg Doppler ultraljud av Geoff Stevenson några år senare kraftigt ledde till progression i ultraljud medicin.

Funktion

När en läkare behöver en icke-invasiv sätt att se på ett visst område i den inre kroppen, läkaren skickar patienten till en diagnostik sonographer. Således är diagnostik Sonographers skyldig att ha kunskap inom många områden av kroppen. I själva verket måste de vara utbildade i avancerad människans anatomi och fysiologi. De kan vara skyldig att vidta skanningar av olika kroppsdelar, inom en viss dag. De bilder som tagits med diagnostik Sonographers kan hjälpa läkare att diagnostisera och behandla hundratals sjukdomar och sjukdomar.

Typer

Medan vissa diagnostik Sonographers arbeta med endast en typ av specialitet läkare, andra är allmänna Sonographers. Allmänna Sonographers oftast arbetar i det akuta områden på ett sjukhus eller klinik. Däremot kan diagnostik Sonographers specialiserade på hjärt-, förlossningsvård, vaskulär ultraljud eller andra områden. Allvaret i den sonographer jobb är hög. Läkare är ofta ute efter något seriöst när de beställer en sonographer enheter (blodpropp, cancer, eller cystor).

Funktioner

En annan term för en diagnostik sonographer är ett ultraljud Technologist. I andra delar av världen de är helt enkelt kallas Sonographers. Dock är arbetsbeskrivningen i stort sett samma och alla måste vara utbildade i tvärsnittsbilder anatomi, fysiologi, patologi, kommunikation och psykomotorisk områden skicklighet.

Överväganden

jobb med att vara en diagnostik sonographer är oftast säker. Dock kommer nästan 82% utveckla någon form av monotona rörelser skada (som karpaltunnelsyndrom) från sitt jobb. Skadan är oftast beror på konstant tryck och rörelse av givaren för att få ultraljudsdiagnos bilder. Dessutom finns det ingen känd risk att runt ultraljudsutrustning mycket som det finns med andra röntgenutrustning (röntgen).

Previous:nothing Next:fakta om att vara lycklig

Relaterade artiklar


 • hur massage en kvinna
 • hur man kan sänka ditt barns kolesterol
 • hur man gör varm och kall förpackningar Boo Boo
 • hur man allergi bevis ett barn
 • hur du skyddar dig mot bekämpningsmedelsrester på produkter
 • hur man identifierar öroninfektioner
 • hur man köper destillerat vatten
 • Hur vet man att hålla ditt barn hemma från skolan
 • har en bebis utan att använda fertilitet piller
 • hur du väljer ett tygkasse för matinköp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com