om fastställande av kön ett barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-16
En graviditet är en spännande och hektisk tid i livet. Ta reda på könet på barnet ofta gör förberedelserna lite lättare. Den teknik och medicinska framsteg som finns tillgängliga idag ger oss möjlighet att upptäcka könet på barnet innan födseln. Här är lite bakgrundsinformation om de olika metoderna för att bestämma könet på en baby

Missuppfattningar

Många skrock om att bestämma könet på ett ofött barn rör utseendet på den blivande modern: hur mamman bär det ofödda barnet, formen på moderns ansikte, och om den gravida mamman utvecklar akne. Dessa metoder kan inte åberopas eftersom varje blivande modern visas olika beroende på hennes kropp stil och hormoner.

Andra berättelser innebära att utföra enkla tester som svänger en ring på ett snöre över moderns mage och notera vilken riktning det snurrar, märker hur den blivande modern plockar upp en nyckel, och kissa i en kopp Draino och tagit del av färgen ändras. Dessa metoder är bara dumt.

Det finns metoder för att bestämma könet på ett ofött barn som faktiskt innefattar läkare och fostret. Vissa säger om hjärtfrekvensen hos fostret är cirka 170 slag per minut, det är en flicka, och omkring 150 slag per minut betyder att det är en pojke. Sanningen är att fostret hjärtfrekvens förändras under olika stadier av utveckling, kanske olika tider under en dag, så det är inte tillförlitlig.

Fakta

Det finns faktiskt tre sätt för en läkare att avgöra könet på en ofödda barn, av vilka ingen är garanterad att vara 100 procent korrekt. Det första är genom moderkaksprov eller CVS, som innebär att ta bort cellprover från moderkakan och är 99 procent korrekt. Detta test är normalt bara bildade på gravida mödrar som löper en större risk att få ett barn med en genetisk eller kromosom avvikelse. För det andra innebär ett fostervattensprov bort fostervatten med en nål och är också 99 procent korrekt. Återigen, detta är mätningen normalt reserverade för kvinnor med en högre risk för att ha ett barn med missbildningar. Slutligen är en ultraljudsundersökning den vanligaste metoden för att bestämma könet på ett barn och innebär en läkare, sjuksköterska eller tekniker gnida en handdator över moderns mage. Ljudvågor från enheten passerar genom den blivande moderns livmoder och skapa en bild av det ofödda barnet. En utbildad läkare eller sjuksköterska kan analysera bilden för förekomst av en penis eller vagina.

Tidsplan

Om det anses nödvändigt kan en CVS utföras mellan vecka 8 och 11 av graviditeten. Ett fostervattenprov kan utföras mellan vecka 9 och 18. Ultraljud kan utföras i olika skeden av graviditeten av olika skäl, men om den huvudsakliga anledningen är att avgöra könet på barnet, är det vanligen utförs mellan vecka 18 och 26.

Riskfaktorer

risker är förknippade med både en CVS och en fostervattensprov. En CVS ökar risken för att få missfall med 4 procent och har också associerats med orsaka infektion, vilket på för tidig förlossning och orsaka skador på fostret. Risken för att få missfall är också aincreased med 1 procent med en fostervattensprov. Ett ultraljud är en icke-invasiv förfarande och inte orsaka några omedelbara skador på det ofödda barnet. Det har förekommit diskussioner i den medicinska samfundet om det långsiktiga effekterna av upprepade ultraljud på det ofödda barnet, men inga slutsatser har dragits.

Fördelar

Några av fördelarna att avgöra vilket kön ett barn innan det är fött är följande:

Välja ett namn på barnet
Att kunna obligation med det ofödda barnet bättre med hjälp av hans eller hennes namn när man talar med den
Att kunna dekorera en könsspecifik plantskola
Att kunna registrera sig för eller köpa kläder för barnet

Previous:nothing Next:Hur fungerar ett njurfunktion?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar orter familjen nudist
 • om graviditet
 • hur man ser ut som du har ett timglas figur och inte ser fett
 • hur man identifierar fonologiska störning
 • hur man avgör ägglossning
 • hur man får barnen att njuta av vetegräs
 • hur man kan förhindra akut cerebellär ataxi
 • hur man identifierar symtom på kronisk diarré
 • hur man effektivt behandla huvudlöss
 • hur man identifierar en kropp saknar progesteron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com