om förlossningsvård sjuksköterskor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-25
Förlossningsvård sjuksköterskor är utbildade och utbildade sjuksköterskor som hjälper patienter och läkare under förlossning. Medan deras roll under förlossningen kan variera i grad av delaktighet, obstetrisk sjuksköterskor är en viktig del av modern graviditet och förlossning. Som en av de äldsta vårdyrkena i världen, är obstetrisk omvårdnad en mycket populär inom medicinen. Idag college kurser erbjuds dem som är intresserade i det här fältet av sjuksköterskor

Historia

I hundratals år har sjuksköterskor eller barnmorskor hjälpt under förlossningar och ge mödravård till gravida kvinnor. Med läkare ofta dålig, vilket skulle inofficiella barnmorskor hjälpa nyblivna mammor med födelseprocess samt med att ta hand om sina nyfödda. I början av 1920-talet började barnmorskor få uppmärksamhet som ett etablerat yrke och titeln på obstetriska sjuksköterska föddes.

Betydelse

Ursprungligen var yrket obstetriska omvårdnad utvecklats som svar på höga nivåer på spädbarns-och mödradödligheten . Med många kvinnor och barn dör på grund av bristande mödravård, arbete utbildning och postnatal vård, det fanns en panik sprider sig. Förlossning var en av de vanligaste orsakerna till död hos unga kvinnor. Således började erfarna mammor att professionellt hjälpa gravida kvinnor i deras område. På 1950-talet uppstod utbildningsprogram för obstetrisk omvårdnad och barnmorskor, vilket möjliggör ordentlig förlossningen utbildning.

Funktion

Obstetriska sjuksköterskor kan spela olika roller i graviditeten, förlossningen. Under hela prenatal besök vissa kvinnor kommer att hitta de utvärderas av obstetrisk sjuksköterskor i stället för sin läkare. I stora praxis en gravid kvinna kan se henne OB sjuksköterska varje månad för mätning, förändringar i vikt och att höra barnets hjärtslag. Hon kan bara se hennes läkare varannan månad för uppdateringar eller om ett problem uppstår. Därmed kan sjuksköterskan spelar en stor roll under graviditeten. Dessutom OB sjuksköterskor är framträdande aktörer på sjukhus förlossningen rum.

Typer

Medan det finns flera namn för en obstetrisk sjuksköterska, bastullen av dessa sjuksköterskor är desamma. Vissa metoder använder termer som förlossningen sjuksköterska (LD sjuksköterska), barnmorska eller före födseln sjuksköterska. Del av dessa skillnader kräver olika certifieringar. Men de har alla liknande funktioner och bistå vid graviditet, arbetskraft, leverans och nyblivna mammor.

Missuppfattningar

Många människor (oftast nyligen gravida kvinnor) har missuppfattningar om den roll som en obstetrisk sjuksköterska spelar i graviditet och förlossning. Ofta antar en läkare kommer att göra det mesta av arbetet under hela deras arbete. Är dock verkligheten att en födande kvinnan kommer att övervakas mer av henne obstetriska sjuksköterska än sin läkare. Naturligtvis sjuksköterska rapporterar några nyheter till läkaren. Men administrerar sjuksköterskan eventuell medicinering, kontroller för dilatation och kan även leverera barnet om läkaren inte fram i tid. Faktum är att många läkare inte ens visa upp till födelseprocess plats tills en kvinna är fullt utvidgade.

Previous:nothing Next:om barnneurolog

Relaterade artiklar


 • hur du gör din kortare
 • hur man använder antibiotika på ett säkert sätt
 • hur man får en stroke offret att utöva
 • hur man ska leva hälsosammare
 • Hur kommer bakterier i människokroppen?
 • hur man sparar pengar på receptbelagda läkemedel
 • hur man ska behandla gallstas
 • hur man tvättar händerna med vaselin
 • hur man kan hantera effekterna av en stroke
 • Hur man sköter om solbränna blåsor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com