om graviditetstester

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-12
Hem Graviditetstest är ett enkelt och prisvärt sätt för kvinnor att bestämma hemifrån om de är gravida. Denna artikel kommer att ge en översikt över vad ett hem graviditetstest är, hur det fungerar och hur det kan jämföras med blodprov

Fakta

ett graviditetstest (även känd som HPT) Visar mängden graviditetshormon i kvinnans urin för att avgöra om hon är gravid. Namnet på detta hormon är humant koriongonadotropin (hCG), och det släpps ut i kroppen när ett befruktat ägg implantat sig i livmoderslemhinnan. Detta kan hända från fem till 10 dagar efter befruktningen. Hem graviditetstest är ganska korrekta upptäcka detta hormon i urinen. Men olika märken upptäcka hormonet på olika nivåer.

Tidsplan

Många märken av gaffelvagnar vilja skryta med att de kan upptäcka graviditet så tidigt som första dagen i en kvinnas missad tid. Trots att detta har bevisats i ett fåtal fall att vara sant, kommer mest kvinnor producerar inte tillräckligt med hCG att upptäckas förrän minst en vecka efter att hon har missat en period. Vissa märken gör upptäcka lägre nivåer av hormonet i urinen, men du kommer att få ett bättre resultat genom att vänta minst en vecka för hCG för att bygga upp i ditt system. Genom att testa för tidigt, löper du risk att få falskt negativt resultat på grund av otillräcklig mängder av hormonet i urinen. Om du testar tidigt och får ett negativt resultat, är det klokt att vänta och testa igen om en vecka eller så.

Typ

Det finns några olika typer av graviditetstest på marknaden, även om de alla arbetar i ett liknande sätt. De mest populära instruerar kvinnan att hålla en mätsticka i hennes urinstrålen i 10 sekunder, sätt tillbaka huven och vänta på resultatet. Ännu en annan säger att samla urin i en kopp och doppa klubban i urinen, medan en annan ger en dropper att sätta några droppar urin i en samling väl. Nästa steg med alla dessa metoder är alltid densamma --- att vänta. Vanligtvis instruktioner att vänta allt från två till fem minuter och resultatet kommer att visas i testfönstret. Det finns en rad som alltid kommer att visa upp, detta är kontroll och den är där för att försäkra sig om att testet fungerar korrekt. Om du är gravid, kommer en andra linje ingå utöver manöverledningen (i vissa fall göra ett plustecken). I de tidiga stadierna av graviditeten, kan denna budgetpost vara mycket svagt. Oavsett hur svag linjen innebär en andra linje ett positivt resultat. På senare tid har företagen utvecklat ett digitalt test som ger ett resultat på en digital skärm "gravid" eller "inte gravid. " Detta tar gissa ut att läsa linjer, men dessa prov tenderar att vara mycket dyrare än deras vanliga motsvarigheter.

Fördelar

Hem graviditetstest erbjuda en prisvärd och enkel alternativ till att få ett blodprov på en läkarmottagning. HPTs kan köpas i alla apotek eller Super Store och kostar från $ 4 till $ 20, beroende på märke och typ. Genom att ta ett graviditetstest, kan du spara dig själv en tur till läkaren -. Såväl som en co-pay

Expert Insight

Även graviditetstest är ganska korrekt, bör du alltid rådgöra med din läkare om du känner att du är gravid, och om du inte får ett positivt resultat, boka tid så snart som möjligt för en tentamen. Det rekommenderas att få vård så tidigt som möjligt i graviditeten för att säkerställa hälsa dig och ditt ofödda barn.

Previous:nothing Next:om ryggmusklerna

Relaterade artiklar


 • hur man gör Hara andas
 • hur man identifierar symptom på femte sjukdom
 • hur man förebygger räddning andas
 • hur man hittar ett bra hem assistent boende för dina föräldrar
 • hur man kan undvika och minska symptom på kramp i benen
 • hur man kan bota en baksmälla från vin
 • hur man styr klimakteriet symtom med vegetarisk kost
 • hur man identifierar en kropp saknar progesteron
 • hur man ska behandla allvarliga klimakteriet symtom
 • hur man kan förebygga vuxendiabetes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com