om hamstrings

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-11
De flesta människor är bekanta med hamstrings muskler men vet inte exaclty vad de gör. Hamstrings är en viktig muskel grupp i fråga om rörlighet och sport och är också en av de mest sannolika muskelgrupper att skadas. Att bli mer kunnig om hamstrings kan hjälpa dig att hålla dem friska och

Fakta

Biceps femoris, semitendinosus och semimembranosus är de tre muskelgrupper som kollektivt kallas hamstrings. Dessa muskler är placerade på baksidan av låret och hjälpa böja knäet och sträcker höften. Hamstring muskler över både höft och knäleder. De är de mest skadade musklerna i benet.

Funktion

Den huvudsakliga funktionen av hamstrings är att flex, eller böja, knä, vilket innebär att hälen mot rumpan, och utöka höften genom att lyfta benet rakt bakom. Detta höftextension och knä flexion är avgörande för normal gångmönster, samt för att spela praktiskt taget alla sport som kräver användning av benen, till exempel simning, och basket. När knäet är böjt, det semitendinosus och semimembranosus även invärtes rotera benet, medan biceps femoris utåt roterar benet.

Betydelse

hamstrings balansera quadriceps musklerna på framsidan av låret och är nödvändiga för promenader och de flesta andra fysiska aktiviteter där benen. Svaga eller alltför snäva hamstrings kan leda till knä eller ryggproblem. Eftersom hamstrings är en så lång muskel grupp och korsa över både höft-och knäled, de är mer benägna att skada än många andra muskler, inklusive stammar, drar, tendinit och blåmärken.

Typ

biceps femoris består den laterala delen av hamstrings och har både en lång och en kort huvud. Den långa huvud har sitt ursprung på ossis ischii, ett landmärke på bäckenet, och den korta huvudet på linea aspera, en uppruggad del av övre lårbenet. Både fast vid fibular huvudet. Den semitendinosus och semimembranosus utgör den mediala delen ot hamstrings gruppen. Båda har sitt ursprung på ossis ischii. Den semitendinosus skär på främre mediala tibial condyle medan semimembranosus skär på den mediala tibial condyle.

Riskfaktorer

Den största riskfaktorer för hamstring skador inkluderar spända muskler, överanvändning och en obalans i styrka mellan quadriceps och hamstrings. Dessutom, du är mer sannolikt kommer att skada din hamstring om du har en tidigare skada i detta område. Perpetual täthet eller orörlighet, t. ex. den som orsakas av långvarigt sittande, och svaghet i musklerna i förhållande till fyrhjulingar kan lägga alltför stor påfrestning på muskeln under ansträngning, vilket ledde till hamstring drar och stammar. Därför, stretching och stärka hamstrings bör vara en del av något fitness plan. Kronisk överanvändning av denna muskelgrupp är mer sannolikt att leda till tendinit. Den biceps femoris är den mest skadade muskeln i hamstring gruppen och allvarliga drar kan leda till en riva bort av lårbenshuvudet.

Expert Insight

Trots att det finns en hamstring del av adductor magnus muskel, det är inte normalt anses vara en del av hamstring gruppen. Den adductor magnus ansvarar för adduktion av låret.

Previous:nothing Next:om att få D-vitamin från solen

Relaterade artiklar


 • hur du kan få en kontakt lins i för första gången
 • hur man för att få evig skönhet
 • kan en äggledaroperation vändas?
 • hur man kan bli av en näsa eller mun rycka
 • hur man håller kackerlackorna borta från ditt hem!
 • hur man förbereder för din mammogram
 • hur man kan hjälpa någon som är mycket sjuk
 • hur massage ett spädbarn
 • hur kan man få pengar till medicinsk behandling
 • hur man känner igen tecken på anorexia nervosa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com