om in vitro fertilisering

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-15
Provrörsbefruktning är en konstgjord befruktning metod som gör att ägget får befruktas av spermier utanför kroppen. Det befruktade ägget är sedan planteras i kvinnans livmoder med hopp om att hon ska bli gravid. Denna metod för befruktning är vanligtvis en sista hoppet för de kvinnor som inte har kunnat bli gravid genom andra metoder. Denna teknik har bara blivit tillgängliga under de senaste 30 åren och har snabbt utvecklats för att behandla flera infertilitet problem hos både män och kvinnor.

Fakta

Provrörsbefruktning är processen att kombinera ett ägg och spermier utanför kroppen, sedan placera de befruktade äggen i en kvinnas livmoder för dräktighet. Bebisar som skapats genom provrörsbefruktning ibland kallas provröret barn på grund av den miljö de är skapade i. embryon är faktiskt kombineras i glas petriskålar, inte provrör. Skapa en baby genom denna process kräver en hälsosam ägg, friska spermier, och en sund livmodern. Ägg och spermier kan båda tas från givare och surrogatmödrar ibland ger en hälsosam livmoder för dräktighetstiden.

Historia

Den första provrörsbefruktning utfördes 1973. Även om detta graviditet varade bara några korta dagar, var det början på en serie experiment som så småningom skulle bli framgångsrika. År 1978, de tre första in vitro-fertilisering barn föddes. År 1981 var totalt 14 graviditeter och 9 levande födda som uppnås genom detta ny medicinsk teknik. Som ny utvecklad teknik, en process för säker nedfrysning och upptining spermier utvecklades i slutet av 1970. Uppfinningen av p-piller också tillåtet provrörsbefruktning för att bli mer vänligt process. Orala preventivmedel få läkare och då in vitro fertilisering med kvinnans cykel.

Betydelse

Utvecklingen av in vitro fertilisering är mycket viktigt att området reproduktiv hälsa. In vitro-fertilisering tillåter kvinnor och par som inte skulle kunna bli gravid genom andra metoder att få barn. In vitro fertilisering används för att behandla infertilitet hos både män och kvinnor. Män med mycket låga spermieantal kan fortfarande donera sperma genom Mikroinjektion, förmågan att injicera enda spermie in i ägget. Kvinnor som lider av ett brett spektrum av infertilitet frågor kan ofta bli gravida genom denna metod. De kan antingen använda sina egna ägg eller ägg donator för processen, och därför kan genomgå processen även efter klimakteriet. Denna metod för konstgjord befruktning har gjort ett stort antal kvinnor chansen att bli gravid och föda barn när alla andra metoder misslyckats.

Fördelar

I förmåner Provrörsbefruktning många individer och par som annars inte skulle bli gravid. In vitro-fertilisering ofta fungerar när alla andra metoder, både naturliga och artificiella, har misslyckats. Processen tillåter par chansen att använda antingen sitt eget DNA-material av givare material. Den relativa framgången av IVF är ca 30%, vilket är relativt hög för en konstgjord befruktning metod.

Riskfaktorer

Som med alla medicinska procedurer, in vitro fertilisering inte medför risker. Ett av de största riskerna med att använda konstgjord befruktning är chansen för att ha flera förlossningar. Eftersom flera embryon överförs till kvinnans livmoder för att maximera sin chans att bli gravid, finns det en chans att mer än ett embryo kommer att utvecklas. Bebisar tänkt igenom processen vid provrörsbefruktning har en högre chans att bli underviktiga än barn som avlats genom naturlig väg. Skälen till denna skillnad har ännu inte upptäckt. Provrörsbefruktning är väldigt dyrt, så det brukar betraktas som en sista utväg för kvinnor som inte har kunnat föreställa sig.

Previous:nothing Next:Hur rengör en person en tarm?

Relaterade artiklar


 • hur man kan hantera läckande mjölk
 • hur man kan förhindra förlust hjärnan minne och hålla kroppen ung naturligt
 • Hur berätta om du är i arbete
 • hur man ska behandla yrsel
 • hur man undviker muskelbristning
 • hur man ska bekämpa en bakteriell infektion
 • hur man kan minska svullna fötter under graviditeten
 • hur man kan förebygga reproduktiv infektioner
 • hur man kan förebygga salmonella från PET reptiler
 • hur man minimerar hudbristningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com