om isometriska kontraktioner

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-27
Vi använder isometrisk sammandragningar i vår dagliga verksamhet, men de kan också vara en del av ett träningsprogram

Funktion

Skelettmuskulatur -. de i bålen, huvudet, armar och ben-består av långa celler som sammanförs och insvept i en typ av bindväv . En muskel kontraktion inträffar när denna bunt av vävnad är upphetsad av en elektrisk impuls som skapats av kroppens kemiska reaktioner.

Typer

Det finns två grundläggande typer av muskelsammandragningar: isoton och isometrisk.

I isoton sammandragningar, muskeln längd förändras-det kan antingen få kortare eller blir längre. En isoton muskelkontraktion som får muskeln längd bli kortare kallas en koncentrisk kontraktion. Om muskeln är förlängning på ett kontrollerat sätt kan en krympande kallas excentrisk.

I isometriska kontraktioner, å andra sidan är muskeln aktiveras, men dess längd ändras inte. Tänk dig själv att hålla en matkasse. Du kan känna din arm musklerna arbetar, även om dina armar inte ändrar position. Det är en isometrisk kontraktion.

Fördelar

isometriska övningar hjälpa till att bygga muskelmassa genom sina långsamma, ihållande sammandragningar. De flesta utbildare rekommenderar att du använder någon typ av motstånd med denna övning. Exempelvis kan du trycka fötterna mot en vägg eller kan du hålla vikterna ut från bålen med armarna.

Muskler bränner mer kalorier än fett, så som de flesta övningar som hjälper att bygga muskler, isometrisk övningar är fettförbrännare.

En annan fördel med isometriska övningar är att de är enkla och kan justeras så att de flesta någon i alla åldrar och i alla fysiska tillstånd kan göra dem.

Varning

Medan nästan alla kan dra nytta av att göra isometriska övningar, om du har högt blodtryck eller aktiv hjärtsjukdom, bör du tala med din läkare innan du gör dem. Det beror på de tenderar att höja blodtrycket.

En annan hälso-faktor är att många människor tenderar att hålla andan medan du håller en isometrisk muskelkontraktion, så det är viktigt att träna bra andningsteknik medan du gör dessa övningar.

Överväganden

Medan isometriska övningar är generellt bra för dig och ganska lätt att göra, är deras fördel begränsad. Var noga med att kombinera dem med övningar såsom promenader som främjar god hjärt-funktion också.

Previous:nothing Next:Hur renar vattnet i kroppen?

Relaterade artiklar


 • hur man bygger muskler gör hushållssysslor
 • hur man kan bli av mjölkskorv på en åringar hårbotten
 • hur man undervisar yoga för barn
 • hur man undviker dolda gifter i de vanligaste hushållsartiklar.
 • hur man använder örter under graviditeten
 • hur man kan hjälpa vänner klara infertilitet
 • hur man identifierar symtom på springmask
 • hur man kan förebygga åldrandet
 • hur man kan sluta röka och sluta för alltid som du lovat dig själv
 • hur man uthärda en Foley glödlampa under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com