om kroppsfett

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-24
Kroppsfett är ofta som ett nödvändigt ont. De flesta betonar överflödigt fett och fetma, de skadliga effekterna av att ha för mycket av det goda. Men sanningen är också att människor inte skulle kunna överleva utan en viss procent av kroppsfett.
Vi har två typer av fett och de har specifika funktioner och fördelar. Vara friska, hitta en balans mellan att ha för lite och för mycket fett

Identification

Kroppsfett kallas också fettvävnad. Det är kroppens sätt att lagra energi. Alla har också väsentligt fettceller som behövs för alla kroppens system för att arbeta. När en person har för mycket fettvävnad, detta kallas fetma. Hos kvinnor är en normal kroppsfett procent mellan 21 och 35 procent, beroende på ålder. För män är normalt mellan åtta och 24 procent, beroende på ålder.

Typer

Det finns två huvudsakliga typer av fettvävnad används i kroppen. Den huvudsakliga typen är vitt fett, vilket är vad som diskuterades ovan. Vitt fett används för att lagra energi, isolera och linda runt organ och muskler.
Den andra typen av kroppsfett är brunt fett, som har mindre celler än vit. Detta finns hos nyfödda, mest för att hålla i värme. Eftersom barn har lite lagrat kroppsfett när de är födda, är det bruna fettet används istället och sakta försvinner när barnet blir äldre. Hos vuxna, brunt fett utgör en mycket liten andel av den totala kroppsfett.

Funktion

Kroppsfett hjälper lagra energi för kroppen att använda. Den fungerar också som isolering och skydd. Samma typ av fett sker runt organ, muskler och benmärg naturligt eftersom det är viktigt i normal funktion av alla dessa system.
En viss mängd kroppsfett är nödvändigt för det endokrina systemet samt-denna typ producerar hormoner som att hålla kroppen igång. Fett ger också vitamin A, D, E och K som absorberas och röra sig genom blodomloppet.

Fördelar

Förvaring kroppsfett gör att kroppen förbrukar kalorier även efter det att kolhydrater alla har använts. Detta var mer fördelaktigt i det förflutna, när maten var mer sällsynta. Denna typ av vävnad håller också hud och hår hälsosamt för människor. Studier har visat att kroppsfett runt lår, höfter och skinkor kan bidra till att förebygga hjärt-kärlsjukdom. Att vara i friska kroppsfettsprocent utbud håller människor friska och normalviktiga.

Varning

För mycket kroppsfett är ofta resultatet av överätande eller brist på motion. Fetma kan orsaka hjärtsjukdomar, sömnapné, diabetes och kan minska en persons medellivslängd. Studier har visat att övervikt kan minska den förväntade livslängden med sex eller sju år. Diabetes är vanligare hos personer som är feta, eftersom det kan ändra hur kroppen reagerar på insulin och faktiskt kan skapa insulinresistens.

Previous:nothing Next:Hur katt söker arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en massageterapeut
 • hur man skall avgöra midjan till hip ratio
 • hur man förbereder för postpartum återhämtning
 • hur man kan njuta den sista månaden av graviditeten
 • hur man ska behandla menstruationskramper
 • hur man kan bryta ditt fall
 • hur man hittar bra naturlig hudvård och hårvårdsprodukter i ditt eget kylskåp
 • hur man fixar en kvicksilver termometer
 • hur man kan förbättra din beröring
 • hur man kan förebygga neonatal hypotyreos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com