om magmusklerna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-09
Magmusklerna spelar flera viktiga roller. Magmusklerna ge stöd till bålen, hjälper din kropp rör sig, och i att andas ut. Med så många roller att spela, är det viktigt att hålla magmuskulaturen stark och frisk

Identification

magmusklerna består av fyra huvudgrupper. Men det finns faktiskt sex magmusklerna. Två av de viktigaste grupperna har två verkliga muskler. De fyra viktigaste grupperna är transversus abdominus, Rectus abdominus, inre sneda muskler och yttre sneda muskler. Magmusklerna som en grupp hjälp med att andas ut genom att trycka på bröstkorgen för att driva ut luften i lungorna.
transversus abdominus snor sig runt bålen och är den djupaste av magmusklerna. Denna muskel kan inte röras från utsidan av kroppen. Den transversus abdominus erbjuder stöd för ryggen och hjälper till att stabilisera stammen. Hållning beror mycket på transversus abdominus.
Rectus abdominus är en muskel som när kontrakterade har utbuktningar. Denna muskel är ofta kallad "sex-pack abs. " Rectus abdominus är nära framsidan av bäckenet, mellan blygdbenet och revben. Även denna muskel hjälper att bibehålla kroppshållning, är det inte lika effektivt som musklerna ligger närmare ryggraden, såsom transversus abdominus.
Den interna sned muskler är ett par muskler som finns på varje sida av bålen, inne i höftben. Dessa muskler är den näst djupaste och rangordnas i effektivitet strax bakom transversus abdominus.
Den inre sneda muskler arbetar tillsammans för att hjälpa rotera och böja bålen. För att vrida eller böja bålen åt sidan, måste den inre sneda musklerna tillsammans.
De externa sned muskler är ett par muskler finns på varje sida av bålen nära framsidan av kroppen. Medan den externa muskler gör bistånd hållning, de är mindre effektiva än de interna obliques och transversus abdominus.
Liksom inre obliques, de yttre obliques hjälp att rotera och böja bålen. Snarare än upphandlande tillsammans, såsom den inre obliques, den yttre obliques kontrakt i taget. Om en person böjer eller vrider åt vänster, höger inre sneda kontrakt och om en person är bockning eller roterar åt höger, vänster inre sneda roterar.

Fördelar

Fördelarna med starka magmuskler inkludera hjälpa en person andas bättre och bättre hållning som resulterar i mindre ryggont, hjälpa en person att undvika skador när de utför uppgifter som belastar ryggen och bålen, och hjälpa kroppen att läka snabbare efter en skada eller operation på ryggraden.
Det är viktigt att utöva magmusklerna på ett regelbundet för att bibehålla den styrka som krävs för magmusklerna att effektivt lägre stress på ryggraden vid rörelse.
Det mest effektiva övningar för att stärka magmusklerna är urgröpning övningar och stärkande övningar. Urholkar övningar gör att magmusklerna kan dras tillbaka mot ryggraden, medan stärkande övningar plattar magmusklerna.
Den mest effektiva urholka utövande innebär suger i magmuskulaturen och hålla ställningen så länge som möjligt. Det viktiga är att suga i magmuskulaturen utan att flytta din ryggrad eller axlar. Denna övning kan göras från sittande eller stående ställning. Stärkande övningar ingår lockar och crunches såsom buken kritan, crossover crunch, sneda crunch, och halv curl. När du utför magövningar, bör upprepningar vara långsam. En upprepning per 2 till 3 sekunder

Riskfaktorer

De riskfaktorer som är inblandade i att ha svaga magmusklerna omfatta smärta i nedre ryggen, sämre skydd för rygg och bäcken under fysisk aktivitet, läkning längre tid efter en skada och mindre effektiv andning. Svaga magmuskler kan också orsaka bäckenet och ländryggen att absorbera mer kraft under rutinmässiga förflyttningar som t ex lyft. Med att absorbera denna extra kraft kan riskera skador.
Som person åldrar, är det viktigt att upprätthålla en stark magmusklerna för att skydda ryggrad, höfter och bäcken.
Personer med svaga magmuskler är också på en högre risk att drabbas skador under mer aggressiva aktiviteter såsom att springa och idrotta. När en skada inträffar, läkningsprocessen längre och ofta mer smärtsamma för någon med svaga magmuskler.

Missuppfattningar

En av de vanligaste missuppfattningarna är att motion kan skapa "sex-pack" abs. Oavsett hur mycket en person övningar, om det inte kombineras med en hälsosam kost för att minska kroppsfett, kommer abs inte ses. Huruvida rectus abdominus kan ses eller inte, är det redan formad som en sex-pack. Nyckeln till "sex-pack" abs är att äta sunt och motionera regelbundet för att minimera fettet som döljer rectus abdominus. Även om en person inte inkluderar en hälsosam kost som en del av regimen, är det fortfarande viktigt för kroppshållning och andning att regelbundet utöva magmusklerna.
Vad är viktigt att komma ihåg att utföra buken-stärkande övningar bygger funktionell styrka för att stabilisera ryggraden. denna stabilitet är nödvändig för all verksamhet

Betydelse

Som åldrar lederna är mer känsliga för slitage och tår. Regelbunden motion för att stärka magmusklerna minskar detta slitage eftersom dessa muskler ta trycket av vardagens aktiviteter såsom promenader, sitta, böja och vrida bålen. Starka magmuskler arbeta med andra muskler i kroppen för att skydda din ryggrad, höfter och bäcken från skador. För alla, hjälper stark magmusklerna förebygga ryggont och skador under mer stressande perioder såsom att idrotta och motionera. Starka magmuskler spela en viktig roll i din hälsa genom att hjälpa bibehålla kroppshållning, stabilisera nedre delen av ryggen och bäckenet, och genom att hjälpa dig att andas lättare.

Previous:nothing Next:om dålig andedräkt

Relaterade artiklar


 • hur man vet om du har hemorrojder
 • hur du kontrollerar att du håller dig frisk
 • hur man stanna hydrerade under vågor sommarvärmen
 • hur man byter en sängliggande person
 • hur man väljer en pump manuellt bröst
 • hur du håller din lägenhet svalare på sommaren
 • hur man kan vara lycklig som lever ensamma
 • hur man kan bli av en rinnande näsa och hosta snabb hjälp hem avhjälpa
 • hur man skrattar din väg till bättre hälsa
 • hur man undviker sömnproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com