om olika typer av specialister

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-08
Specialister är läkare som har erhållit mer än grundläggande kunskaper om en sjukdom, sjukdom eller tillstånd. När din familj läkare har diagnosticerat med vissa villkor, kommer han att rekommendera en specialist som kan behandla denna sjukdom, sjukdom eller tillstånd. Specialisten kunskap går utöver att vara en allmän läkare inom ett särskilt område

Betydelse

Din husläkare övervakar de flesta av dina hälsoproblem -. checkups, förkylning, mindre värk och smärta, och mindre sjukdomar. När din läkare upptäcker möjligheten av en större ohälsa eller sjukdom, och har genomfört tester för att nå en diagnos, du är ofta hänvisade till en specialist, en läkare som inriktar sig på ett specifikt område av medicinen. En specialist har fått högre utbildning och yrkesutbildning i hans /hennes specifika intresseområde. Genom specialisering inom ett visst område, är specialist kan ge dig den mest avancerade behandlingen.

I många fall kommer din allmänna läkare och specialist arbetar hand i hand för att ge dig den bästa vård för dina specifika behov. Din allmänna läkare koncentrerar sig på att behålla din allmänna hälsa medan specialist koncentrerar sig på din specifika sjukdom. Som medicin förskott, fler läkare som specialiserat sig på specifika sjukdomar och sjukdomar. För viktiga hälsofrågor, har du ofta ett team av läkare arbetar tillsammans för att ge dig de mest välgörande behandlingar

Identifiering

Några vanliga områden där en läkare kan specialisera omfatta.

* Gynekologi: Gynekologer är specialiserade på vård och behandling av det kvinnliga reproduktiva systemet. En gynekolog ger rutinkontroller som mammografi och cellprov PAP, liksom diagnostik och behandling av sjukdomar som hänför sig till den kvinnliga menstruationscykeln. En gynekolog utför också operationer såsom hysterektomi (borttagande av livmodern). Vissa gynekolog också specialiserade på att behandla cancer förknippas med det kvinnliga reproduktiva systemet
* förlossningsläkaren. Obstetrik specialiserade på förvaltning av graviditeter. Ofta, läkare specialiserade på både obstetrik och gynekologi. En barnmorska tillhandahåller ofta vård före, under och efter en graviditet. Vissa förlossningsläkare specialiserade på ett mer koncentrerat område som högrisk-graviditeter och frågor fertilitet.
* Otolaryngologist: Mer känt som en Öron, näsa och hals läkare, specialiserad en Otolaryngologist vid diagnos och behandling av sjukdomar i samband med öron, näsa och hals. Detta kan inkludera behandling av tonsiller, bihålor, vätska i örat, och sömnapné. En Öron-, näs och hals läkare (ENT) utför ofta kirurgiska ingrepp för att avlägsna eller rätta till problemet
* allergolog. Allergiläkare specialiserar sig på sjukdomar och sjukdomar som hänför sig till immunsystemet. Några av de särskilda områden som allergolog koncentrerar sig på är behandling av astma, födoämnesallergier, allergiska reaktioner på insektsbett och medicinering, och miljömässiga allergier såsom damm och pollen. En allergolog får också behandla huden allergier som eksem.
* kardiolog: kardiologer specialiserar sig på sjukdomar och sjukdomar i samband med blodkärl och hjärta. En kardiolog behandlar hjärtinfarkter, hjärtsjukdomar, hjärtsvikt, högt blodtryck, kärlkramp och oregelbunden hjärtrytm.

Evolution

Övergången till mer specialiserade läkemedel började på 1800-talet. Under 19th century, de flesta läkare allmän läkare, en del även resa från plats till plats för att möta behoven i en ständigt expanderande USA. Etablerade städerna hade ofta en allmän läkare som behandlade människor i alla åldrar och någon sjukdom eller sjukdom. Som mer kunskap blev tillgängliga, växte behovet av specialiserade läkare. Med tiden blev mer tillgängliga utbildningen.

som befolkningen i Amerika växte och fler stora städer löstes, blev behovet av läkare större. American Medical Association bildades 1847 som en del av en rörelse för att höja nivån på medicinsk utbildning och vård i USA.
Det var dock inte förrän 20-talet att framstegen inom vetenskap tillåtet tillåten utveckling mot specialistutbildningar. Under de senaste femtio åren har denna utveckling ökat till den grad att de allmänna läkaren är sällsynta. En ständigt ökande världsbefolkning kräver ett allt större behov av sjukvård och idag de flesta läkare specialiserade på ett visst område.

Geografi

Medan USA är känt som ett av de världsledande i många saker, viljan att skapa en mer specialiserad hälso-och sjukvården egentligen inte topp i Amerika förrän efter inbördeskriget. Övergången till specialisering inom medicin började på 1840-talet i Frankrike, följt av Wien på 1850-talet. Och även en liten grupp i Amerika, däribland Nathan Smith Davis, grundare av American Medical Association, drev på för specialisering, gjorde utveckling mot specialister börjar inte förrän efter inbördeskriget. Intresset för specialister i Amerika utlöstes av de erfarenheter som läkare under inbördeskriget, den snabba tillväxten i stora städer, och spänningen av läkare som återvänder från medicinsk utbildning i Europa.

Fördelar

fördelarna med att använda vidareutbildning och specialistutbildning av en specialist är många. Medan din vanliga läkare kan ta hand om de flesta av dina hälsoproblem, utbildning av hälso-specialist ger den extra fördelen av att veta att han /hon kan ge den bästa behandlingen för just din sjukdom eller sjukdom. Eftersom din hälsa täcker ett så stort område skulle det vara omöjligt för alla läkare att lära sig att behandla varje sjukdom eller sjukdom känd. Genom specialisering inom ett visst område, är en läkare kunna lära sig mer om sjukdomen eller sjukdom, och kan ge en högre behandling i samband med din ordinarie läkare.

Previous:nothing Next:Hur en dödsruna får lämnas till en tidning?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska risken att bli sjuk
 • hur man utarbetar en son
 • hur reparera glasögon
 • hur man identifierar Klinefelters syndrom
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur man gör aerobics utan att skada
 • hur man sköter om en episiotomi
 • hur till vända klimakteriet till en förnyelse tid genom yoga
 • hur man bygger en bas solbränna
 • hur du kan hjälpa ditt barn sova hela natten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com