om öronen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-21
Våra öron kan vara långa eller spetsiga eller vassa. De kan ha något hål eller en hel rad av hål innehav pärlor, ringar och Pärlband. Ditt hår kan hållas bakom öronen eller skäras för att beskriva dem. Vad de ser ut på utsidan, de är sinnesorganen som du använder för förhandlingen. Hur de fungerar är fantastiskt att överväga

Funktioner

Öronen är de sinnesorgan som vi använder för hörsel och balans, eller jämvikt. De har tre delar: ytterörat, mellanörat och innerörat. Ytterörat består av utsidan örat med dess lober och cartillege. Den innehåller också hörselgången. Mellanörat har trumhinnan och tre mycket små ben som är döpt efter de verktyg som de liknar. En är hammare, den andra städet och den tredje är stigbygeln. En spiralformad kanal, en absid och snäckan är alla belägna i innerörat.

Funktion

Ljud färdas i vågor som måste förvandlas till elektro-kemiska signaler som skall bearbetas i hjärnan. Denna omvandling sker inne i örat. Innerörat är också skyldig att hjälpa oss att hålla balansen. Det finns en liten mängd vätska i innerörat som flyttar runt när kroppen rör sig. Den vätska som berör små öronhår celler. Känslan av vätska att röra dessa celler ger oss den information vi behöver för att hålla balanserad. När örat vätskan fortfarande är i rörelse efter att vi har slutat, hålla örat hårcellerna beröring av vätska så vi känner dig yr. Dessa celler känner också förändringar i tryck och allvar.

Varning

Sjukdomar i öronen kan orsaka dövhet. Progressiv hörselnedsättning kan orsakas av sjukdomen som kallas otoskleros. Gamla människor som förlorar sin hörsel kan ha villkoret presbycusis. Dövhet kan också orsakas av medfödda nervdövhet. Vissa former av dövhet kan lösas genom ett cochleaimplantat, en verksamhet som hjälper många hörselskadade barn att lära sig att bearbeta och reagera på ljud och tal. Andra sjukdomar som Méniu00E8res sjukdom påverkar innerörat förmåga att övervaka och hålla kroppens balans. Symtom av Meniu00E8res sjukdom är yrsel och ringningar i öronen.

Effekter

Öroninflammation är ganska vanligt hos små barn och kan vara mycket smärtsamt. Det finns en debatt om effekten av att behandla öroninfektioner med antibiotika, men om infektionen kvarstår kan den tjocka gula vätska sätta så mycket tryck på barnets trumhinnan att det kan spricka eller riva. Då smärtan avtar men smittan fortfarande måste behandlas. En del barn lider av upprepade öroninflammationer. De kan behöva ha små rör inopererade i sina trumhinnor. Upprepade öroninflammationer kan leda till hörselskador.

Expert Insight

ibland för mycket vax ansamlas i ytterörat. Vaxet är tillverkad av olja och döda hudceller och är användbar för linje i hörselgången. Om det är för mycket det kan blockera ljudvågor kommer in i örat och det kan samla smuts. Det ser gulbruna och kan irritera personen till den punkt där de vill sticka något i örat för att ta bort den. Aldrig någonsin fast något litet i örat. Istället, tvätta örat med varmt vatten och en tvättlapp. Om detta inte fungerar att ta bort överskott vax, köpa ett öra lösning vallaborttagningsmedel på apotek och följ anvisningarna. Om vax är fortfarande närvarande, besök ditt öra, näsa och hals specialist som har rätt utrustning för att hjälpa.

Previous:nothing Next:Hur multifokala linser arbete?

Relaterade artiklar


 • hur lätta hudfärg
 • hur man undviker bakterier
 • hur man förebygger räddning andas
 • hur man identifierar dyssomnia oordning
 • hur du packar väskan för förlossning
 • hur man håller huvudet löss bort med tea tree olja
 • hur man identifierar intrauterin tillväxthämning
 • hur man organiserar ett sovrum för bättre sömn
 • hur man känner igen symptomen på perimenopause
 • hur man har en bekymmersfri period
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com