om orsaker till blödning under graviditeten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-26
Blödning av något slag under graviditet kan vara alarmerande. Rektal blödning är dock normalt inte allvarligt också under graviditeten. Orsaken kan oftast lätt och snabbt identifieras. Många kvinnor upplever denna olägenhet av graviditeten, och det finns åtgärder som kan vidtas för att avlasta

Typer

De vanligaste typerna av rektal blödning under graviditet är blödning från en spricka eller spricka i anus och blödningar från hemorrojder. Sprickor kan hända som en följd av överansträngning eftersom graviditeten fördröjer mag-tarmkanalen som kan leda till förstoppning. Hemorrojder kan också orsakas av överbelastning. Om en gravid mamma erfarenheter täta tarmrörelser, irritation från att torka kan också orsaka blödningar från ändtarmen.

Identifiering

För att avgöra om du upplever blödning under graviditeten, se till att blodet inte kommer från det vaginala området. Du kan behöva undersöka det anala området samt att hitta orsaken till blödningen. Medan en spricka kommer att kännas som en vass, smärtsam skära i utkanten av huden, hemorrojder är en mjuk, ojämn svällde område sticker ut från anus. De är ofta kallas "högar" eftersom de liknar en grupp av små druvor.

Effekter

Den vanligaste biverkningen av rektal blödning under graviditet är fysisk obehag eller smärta. Analfissurer kan göra eliminera obehagliga, särskilt om du upplever förstoppning eller trög tarmrörelser. Eftersom hemorrojder är uppsvällda åderbråck, kan de orsaka friktion när man går och smärta under tarmrörelserna och avtorkning.

Förebyggande /Lösning

Det mest effektiva sättet att undvika eller lindra symptom i samband med rektal blödning under graviditet är att upprätthålla korrekthet. Enkla sätt att göra detta är:
-Dricka mycket vatten
-Ät hälsosamt, fiberrika livsmedel som frukt, grönsaker och fullkorn bröd
-Få dina järn via livsmedel och livsmedels-baserade kosttillskott
Kalla kompresser eller trollhassel kan användas för att lugna smärtan av hemorrojder. För att förhindra dem helt och hållet, se till att göra Kegel övningar varje dag eftersom dessa stärka bäckenbotten och anala musklerna. För att utföra en Kegel flex din bäckenbotten som om att stoppa en ström av urin. Håll i flera sekunder och släpp sedan. Har flera uppsättningar på en gång.

Varning

Mycket sällan kan rektal blödning vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd såsom polyper eller tjocktarmscancer. Denna cancer uppstår endast i ungefär 1 på 100. 000 till 1 av 50. 000 gravida kvinnor och är behandlingsbar med god prognos om fångsten tidigt. Om din blödning inte verkar bero på sprickor eller hemorrojder, konsultera din vårdgivare för testning.

Previous:nothing Next:hur påverkar TMJ kroppen?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av sugmärken med huskurer
 • hur man väljer den bästa vitaminer
 • hur man använder naturligt progesteron innan du har ägglossning
 • Hur man väljer en flaska metall vatten
 • hur man positionerar under förlossningen
 • hur du håller din lägenhet svalare på sommaren
 • hur man förutsäga baby kön
 • hur vi kan skydda mot influensa
 • hur man njuter av vardagen
 • hur man använder probiotika för hälsan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com