om rekreation under kolonialtiden

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-30
Colonial folk arbetade hårt, men fick gott om tillfällen att koppla av och delta i fritidsverksamhet. Inte bara var fritid ett utlopp för att koppla av efter en lång dags arbete, men också möjligheten att umgås med vänner, och kanske att träffa en speciell person att gifta. Rekreation under kolonialtiden var inte så annorlunda än vad vuxna tycker om att göra i dag, men definitivt på en mycket lägre nyckel, så långt spelande går. Även koloniala män och kvinnor behövde ett sätt att roa sig.

Betydelse

Fritid i kolonialtiden bestått av många av de faktorer som gör det vad det är idag. Anses vara fritidsaktiviteter, hade folket i kolonialtiden både individuella och lagsporter, brädspel, spel, kortspel, och så mycket mer. Oavsett var kul på den tiden var vad folket gjorde. Rekreation då ansågs vara underhållning, och att ta dem bort från det hårda arbete som de gjorde hela dagen. Förmågan att koppla av och njuta av livets goda gjorde det lättare för folk att komma överens, och verkligen få för att utveckla vänskap med dem i samma område.

Funktioner

En skillnad i rekreation under kolonialtiden jämfört till idag var att det var mest för män. Kvinnor hade några möjligheter att delta, men för det mesta, det var männen som fick ha roligt medan kvinnorna antingen arbetat eller tenderade till barnen. Detta berodde också på det faktum att många av dessa händelser ägde rum i klubbar, barer eller krogar där kvinnor absolut inte tillåtet. När kvinnor fick delta i sådana saker som kortspel, skedde det i ett privat hem där deltagande bestod av mötet människor av motsatt kön i en kontrollerad miljö.

Typer

Sport män involverade många av åskådaren sport av den tid som hetsar, boxning och tuppfäktning. Farliga spel var också en stor del av tiden, såsom kniv och tomahawk kasta, löpning och skytte. En aktivitet som både män och kvinnor kan vara delaktiga i, och som var mycket populär som en form av rekreation, drack och spel. Men folk från kolonialtiden var också intresserade av hälsosamma aktiviteter också, som promenader, simning och hästkapplöpning. I själva verket var utomhusaktiviteter anses vara något som måste göras både för vuxna och barn. Eftersom det inte fanns någon Internet, videospel, eller annat som kan hålla dem i huset, stor del av dagen gick åt att bara spela utanför.

Expert Insight

Kortspel träffat en ny uppsving i kolonialtiden samt . De tre mest populära spelen som folk egentligen när de ville att varva ner var Piquet, Euchre och Whist, som liknar det vi nu känner som Bridge. Både Piquet och Euchre infördes av den franska och förde över till tidig kolonialtiden då det hämtades omedelbart. Att gå tillbaka till den mycket populära aktiviteten av spel, och kortspel ofta gånger att gå samman och satsa på saker som vem som skulle vinna matchen, som skulle rulla högsta poäng när man spelar tärning, och vem som skulle ta brädspel.

Överväganden

Det finns några små skillnader i återskapandet av kolonialtiden och rekreation i våra moderna dagar. Först och främst gjorde människor konkurrerar inte nödvändigtvis som vi gör nu. Det var allt gjort för skojs skull och för att undkomma den dagliga drudgeries av städning, matlagning och jordbruk. Rekreation var inte gjort för att hålla sig frisk eller att hålla sig smal. Det gjordes enbart för njutning. De sociala aspekterna av rekreation var mycket viktigare än vad du faktiskt gör. Oavsett om de gick samman för en drink eller en vecka Euchre spel, det var njuta om tiden tillsammans som vänner eller familj, vilket är vad rekreation egentligen tänkt att koloniala folk.

Previous:nothing Next:Hur oroande påverkar hälsan?

Relaterade artiklar


 • hur lätta hudfärg
 • hur att hålla formen under graviditeten
 • Hur en böld form?
 • hur man skapar yoga rymden
 • hur man kan förbättra synen med övningar
 • hur man förbereder för ett möte med en neuropsykolog
 • hur man älskar din kurviga kropp
 • hur man överlever sängliggande
 • om Mage
 • hur du kontrollerar din egen puls
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com