om riskerna med cerebral pares

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-18
Cerebral pares är en sjukdom som oftast härrör från skador eller avvikelser i hjärnan som påverkar en halv miljon människor i USA ensamt

Fakta

Cerebral pares är en icke-progressiva sjukdom som inträffar strax före, under eller strax efter födseln. Den orsakas av skador eller missbildningar i hjärnan. Dessa avvikelser kan orsakas av förlust av syre, skador på hjärnan, blödningen i hjärnan, hjärnhinneinflammation eller av felaktig utveckling på fosterstadiet.
Eftersom allt fler prematura barn överlever, graden av cerebral pares har ökat.

Effekter

Människor som lider av cerebral pares kan ha svaga muskler, muskelkramper, klumpig eller nedsatt rörelser och spastisk förlamning. Cerebral pares är ofta åtföljs av fasta missbildningar i viss mån till armar och ben. Intelligens är inte alltid påverkas, men det är inte ovanligt att en viss psykisk försämring hos vissa individer med cerebral pares.

Riskfaktorer

Många riskfaktorer påverka barnet samtidigt i moderlivet. Undernäring eller användning av illegala droger under graviditeten gör en kvinna mer troligt att du har ett barn med cerebral pares. Detta gäller även för kvinnor som har någon form av fysiska trauman under graviditeten. Detta skulle kunna omfatta fysiska övergrepp eller olyckor med motorfordon fordonet.
Bebisar som löper högst risk att utveckla cerebral pares vanligtvis uppvisar en eller en kombination av faktorer som att vara förhastat, inte gråta inom fem minuter efter födseln, med en låg födelsevikt vikt och stanna kvar på en respirator i mer än fyra veckor.

Storlek

Förenta Cerebral pares Association rapporterar att det finns mer än 500. 000 människor i USA med cerebral pares.

Missuppfattningar

Det är en vanlig missuppfattning att personer med cerebral pares är också mentalt efterbliven. Medan vissa människor med cerebral pares kan ha påverkat intelligens, de flesta av dem är av normal eller över normal intelligens. En del av missuppfattning härrör från det faktum att vissa människor med cerebral pares har talsvårigheter som kan göra det svårt för dem att kommunicera, vilket leder till det felaktiga intrycket att de är utvecklingsstörda.

Tidsplan

För tidigt födda barn löper större risk att födas med cerebral pares.
Eftersom cerebral pares är en icke-progressiva sjukdom, inte symptomen inte intensifiera eller bli värre med tiden.

Previous:nothing Next:om blod

Relaterade artiklar


 • om blodflödet
 • hur du kan trösta ett barns hosta naturligt
 • Hur stroke rökning orsakar?
 • hur man ska behandla Poison Ivy
 • hur man ska hantera perimenopause
 • hur man ska vara redo för en sömnapné test
 • hur man kan förhindra akut cerebellär ataxi
 • hur man utför rörelser spädbarn yoga på en baby
 • Hur man vet om torsk är smittsamt
 • hur man skapar ett online-hälsa diagram
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com