om ryggmusklerna

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-12
Ryggmusklerna är en komplex uppsättning muskler som består av tre grupper: ytlig, mellanliggande och djupa ryggmusklerna. Några av de muskler som är stora och vissa är så små att de knappast märkte, det vill säga om du inte "pull" en av dem.
Många människor lider av ryggsmärtor på grund av belastningen på muskler. Risken för spända ryggmuskler kan minskas genom att lära sig vad ryggmuskler faktiskt är och lära sig hur man håller dem stärkas och tonas

Identification

De ytliga ryggmusklerna är musklerna närmast utsidan av kroppen, precis under huden. Den ytliga gruppen arbetar tillsammans för att flytta axlar, armar och nacke.
Ligger vid basen av nacken och sträcker sig till strax under skulderbladet och ut mot armen fungerar trapetsmuskeln tillsammans med levator scapulae ( en hals muskel) för att flytta axlar och nacke.
Dessa två muskler också arbeta tillsammans för att böja och rotera nacken om bogen hålls i ett fast läge eller att höja axeln Om huvudet hålls i ett fast läge. Trapezius muskel är en av de största musklerna i kroppen och smärta från trapezius kan sträcka sig till andra delar av kroppen. Smärta i trapezius muskel kan orsakas av spänningar, stress, långa perioder i en stillasittande, dålig ergonomi och brist på motion.
romboid mindre och större muskler ansluta skulderbladen till ryggraden. Dessa muskler arbeta med trapetsmuskeln att höja, sänka och rotera axeln.
Långa perioder av repetitiva rörelser i armar, såsom omfattande och upprullningskraft åtgärder röra musen i timmar medan du arbetar på datorn kan orsaka dessa muskler att vara öm.
latissimus dorsi är den mest kraftfulla av ryggmusklerna. Den latissimus dorsi täcker stora delar av nedre delen av ryggen, som sträcker sig från höftbenet till en sena som sträcker sig från övre delen av humerus (överarmen ben).
latissimus dorsi bidrar till att förlänga och rotera armen under övningar såsom simning, hjälper bröst och magmusklerna att dra stammen uppåt under aktiviteter som klättring, och bistår serratus posterior inferior muskler för att höja den nedre revbenen under andas.
Den grupp av mellanliggande ryggmusklerna arbeta med andningsorganen. Dessa muskler rör sig revbenen att andas ut. Den serratus posterior superior muskel ligger bakom, andra till femte revben och ansvarar för att lyfta den övre delen av revben.
serratus posterior inferior muskel ligger bakom den nionde till 12: e revben och ansvarar för att lyfta den nedre delen av revbenen.
Den djupa ryggmusklerna är den starkaste gruppen ryggmusklerna och spelar en viktig roll i att hålla en persons kropp upprätt. Denna grupp av muskler arbetar tillsammans med magmusklerna för att hålla kroppen upprätt och även att böja och rotera huvudet, hals och överkropp.
splenius capitis ligger i nacken, som förbinder skallbasen till ryggraden. Denna muskel sträcker och roterar huvudet. Den splenius capitis kan förvärras av aktiviteter som exempelvis att hålla nacken böjd under lång tid under aktiviteter såsom läsning eller göra skolarbetet.
splenius cervicis är sträcker sig från skallbasen till mitten av ryggraden regionen. Denna muskel arbetar med splenius capitis att utvidga och rotera huvudet
iliocostalis muskler är en grupp muskler som består av tre undergrupper:. Nedre iliocostalis sträcker sig från den övre delen av höftbenet till de nedre revbenen, den mitten iliocostalis sträcker sig från de nedre revbenen till övre revbenen, och iliocostalis cervicis sträcker sig från övre revbenen i nacken. Det iliocostalis muskler stöd rörelser av ryggraden såsom bockning bakåt, böjer åt sidan, och roterande rörelser med ryggraden.
longissimus Gruppen består av longissimus capitis, longissimus cervicis och longissimus thoracis. Longissimus capitis ligger i den övre regionen av ryggen och hjälper till att hålla huvudet upprätt och flytta den från sida till sida.
longissimus cervicis är beläget i mellersta delen av ryggen nära ryggraden och förlänger ryggraden när man böjer åt sidan. Longissimus thoracis är också beläget i mellersta delen av ryggen och hjälper till med extension och flexion och rotation av revben.

Effekter

ryggmuskulaturen kan påverka hela din fysiska hälsa. Det är mycket viktigt att upprätthålla en stark och frisk rygg muskler. Ryggmusklerna är de viktigaste musklerna i samband med kroppshållning. Inte bara är det viktigt att hålla dessa muskler starka och friska, men det är lika viktigt att inte missbruka ryggmusklerna genom att använda dem felaktigt när du flyttar eller lyfta tunga föremål. Ryggproblem kan indirekt orsaka problem i andra delar av kroppen, såsom nacke, höfter, armar, ben, och andningsorganen.

Fördelar

Nyttan av att upprätthålla starka och friska ryggmusklerna innehålla tillåter en person att andas bättre, vilket gör att en person att röra sig med lätthet, och minska risken för skador och smärta i samband med ryggmusklerna.
Det är därför viktigt att införa en hälsosam kost och regelbunden motion i din dagliga rutin. Regelbunden motion bidrar till att stärka muskler medan en sund kost hjälper till att hålla kroppsfettet på ett minimum. Exempelvis kan en mycket stor mängd kroppsfett i magen skapa ländryggssmärta och komprimering.
övningar som gynnar ryggmusklerna omfattar nära grepp pulldowns, brett grepp pulldowns front, chin-ups, en arm rader hantlar, brett grepp pull-ups, och bakre delt höjningar. Innan du börjar ett träningsprogram, är det en bra idé att kontrollera med din läkare, särskilt om du har ryggproblem. Vissa övningar kan användas med måtta för att bidra till att stärka tillbaka om problem som redan finns.

Riskfaktorer

En av de vanligaste fysiska besvär är ont i ryggen. Detta beror på baksidan spelar en roll i nästan varje rörelse vi gör från promenader till sittande, bockning, och lyft. Detta är också det främsta skälet att det är så viktigt att upprätthålla en god hållning och starka ryggmusklerna.
Cirka 80% av amerikanska vuxna lider av någon form av ryggsmärta. Orsakerna till ryggsmärta omfatta skada på grund av felaktig lyft, idrottsskador, övervikt, bära stora ryggsäckar eller plånböcker för lång tid, plötsliga rörelser, repetitiva rörelser, fetma, mental eller känslomässig stress, och barnafödande.

Att lära sig att upprätthålla en hälsosam livsstil som inkluderar en rätt kost och motion regim, bland annat att stärka och toning ryggmuskulaturen avsevärt förbättrar den allmänna hälsan och tillåter en person att leva ett längre och mer mobila liv. Även om det kan tyckas svårt att förstå den komplexa sammansättningen av ryggmuskulaturen, är det oerhört viktigt att förstå vilka övningar bidrar till att stärka ryggmusklerna och hur man korrekt använder ryggmusklerna för att undvika påfrestningar och smärta på grund av skador.
ryggmusklerna påverkar hållningen och förflyttning av hela kroppen. Stark rygg muskel hjälpa en person att röra sig och andas med lätthet medan svaga ryggmuskler göra en person mer känsliga för skador, och göra det svårare att flytta och andas fritt.

Previous:nothing Next:om graviditet

Relaterade artiklar


 • Hur man blir gravid med ägglossning medvetenhet
 • Hur du tar hand om ditt ansikte
 • hur man kan förebygga barnfetma
 • hur du kontrollerar att du håller dig frisk
 • hur man har mer energi på morgonen
 • hur man kan stärka hamstrings
 • hur man väljer rätt schampo
 • hur man rakar långt skägg
 • hur sval en varm dag
 • hur du lägger till mer aktivitet i ditt liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com