om sjukgymnastik

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-24
Sjukgymnaster är högutbildade läkare som hjälper sina klienter återhämta funktion genom motion och användning av behandlingsmetoder. Denna artikel beskriver hur yrket började och förklarar hur sjukgymnaster idag hjälpa kunder att uppnå en bättre livskvalitet

Funktioner

Sjukgymnast, även kallat sjukgymnastik, fokuserar på att förbättra fysisk funktion i syfte att öka en persons livskvaliteten. Detta kan innebära allt från att öka ben muskelstyrka för att en person att stå utan hjälp till att minska ryggvärk att kunna tolerera satt vid sitt skrivbord för en arbetsdag. Sjukgymnaster, även känd som PTS kan ta itu med nästan alla fysiska funktionen problem. Läkare ordinera ofta PT för patienter när de behöver mer än medicin för att komma tillbaka till sin vanliga nivå av fysisk funktion.

Missuppfattningar

När flesta människor tänker på sjukgymnastik, de tänker på någon som går genom parallella stänger med plågade uttryck i ansiktet, medan en sadistisk PT i bakgrunden skäller order. Även om detta kan vara fallet i vissa sällsynta fall, är det faktum att sjukgymnastik är mer än bara smärtsamt att lära sig gå igen efter en skada. Dagens PTs har ett brett utbud av olika expertområden. De kan administrera ultraljud och elektrisk stimulering för smärtkontroll. De kan undervisa patienter effektivare sätt att flytta att förhindra ytterligare skador. De kan lära patienten att röra slapp musklerna igen efter neurologiska skador. Listan kan göras lång.

Historia

Sjukgymnast berodde på fysisk fostran yrke redan i början av 1900-talet och växte till sin egen genom åren. Idag, PT är mycket mer komplicerad än dess tidiga dagar av träning och massage, som innehåller intensiv utbildning om nervsystemet och användning av behandlingsmetoder såsom muskelstimulering. För att bli sjukgymnast, behöver du mycket mer än ett intresse i den mänskliga kroppen, du behöver minst den en magisterexamen från ett ackrediterat PT-program. Många PT idag går bortom befälhavarens och få deras DPT, eller doktorsexamen av sjukgymnastik. Dessa avancerade kliniker kan ordinera behandling, och kringgå behovet av en läkare beställning.

Fördelar

Sjukgymnasterna kunskap om den fysikaliska form gör dem experter både i rörelse och effektivitet. De är duktiga på problemlösning och kan använda detta för att hjälpa patienter öka sin nuvarande förmågor eller lära sig att kompensera för deras funktionshinder. I fysisk rehabilitering kan göra att kunderna ska fungera mer självständigt och även undvika framtida skador. Sjukgymnaster är också väl utbildad i psykologi och använda detta för att lära sig vad som motiverar sina kunder att prestera bättre.

Betydelse

genomgår sjukgymnastik behandling kan inte bara förbättra din livskvalitet genom att öka din styrka eller minska smärta men kan också minska risken för framtida återfall. PTs hjälpa dig att ta hand om ditt tillstånd, öka din funktion i ett par korta besök och ger dig möjlighet att vara mer oberoende och mobil. Samtidigt som det kan förefalla kostsamt att genomgå behandling, de pengar som sparas i det långa loppet genom att undvika framtida skador och muskelspänning kan inte mätas.

Previous:nothing Next:om symtomen på toxisk chock syndrom

Relaterade artiklar


 • hur man undviker bakterier
 • hur du håller din lägenhet svalare på sommaren
 • hur man kan förbättra synen med övningar
 • hur man kan hantera postpartum ryggvärk
 • hur man gör med tid att utöva
 • hur man beräknar kvinnors ägglossning datum
 • hur man gör tid att träna.
 • hur ånga ett ansikte
 • Hur röntgen arbete?
 • hur man ska behandla fetma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com