om svampinfektioner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-20
En svampinfektion är en av de vanligaste vaginala infektioner. Många kvinnor blir tvungna att ta itu med obehagliga symtom som är förknippade med den olyckliga tillstånd. Lyckligtvis är en svampinfektion behandlingsbar och i de flesta fall förebyggas

Fakta

Enligt American Academy of Family Physicians, var tredje av fyra kvinnor kommer att uppleva en svampinfektion minst en gång under sin livstid. Och ungefär hälften av dessa kvinnor kommer att ha minst en svampinfektion någon gång i sitt liv. Forskning visar att en svampinfektion kan inträffa när som helst att det finns en överväxt av svamp i underlivet (Candida). Även om en svampinfektion är obehagligt, kan du lätt bota denna typ av infektion med rätt läkemedel mot svampinfektion medicin.

Identifiering

Vissa kvinnor kan lätt identifiera en svampinfektion (särskilt om de har haft en tidigare). Det finns faktiskt flera symtom som är förknippade med sjukdomen. Du kan dock eller inte kan ha alla dessa symtom när en svampinfektion är närvarande. De vanligaste symptomen är rodnad, sveda, ömhet och /eller svullnad i det vaginala området, smärta när du kissar eller har sex, klåda i slidan och en tjock vit flytningar som påminner om färskost.

Riskfaktorer

Det finns flera skäl till att en hona kan utveckla en svampinfektion. Till exempel är en svampinfektion som normalt orsakas av stress, dålig kost och konsumerar för mycket socker, p-piller, med vissa antibiotika, graviditet, menstruationscykeln, med doftande feminina produkter och som har en sjukdom som påverkar immunsystemet. Om du upplever en återkommande svampinfektion bör du besöka din läkare för en kontroll och provning. Det är viktigt för din läkare att fastställa den bakomliggande orsaken till återkommande tillstånd, så du kan stoppa det från att hända.

Missuppfattningar

Det är en vanlig myt att en svampinfektion orsakar en illaluktande lukt i det vaginala området . Men enligt MedicineNet, Inc. , har en svampinfektion inte en lukt alls. Och även om en svampinfektion är luktfri, finns det andra vaginala infektioner som inte producerar ett illaluktande lukt, till exempel bakteriell vaginos eller STD kallas trikomonasinfektion. En del kvinnor tror också att du inte kan fånga en svampinfektion genom sex. Byrån för kvinnors hälsa att det är sällsynt, men kvinnor kan faktiskt bli smittade av en svampinfektion genom oskyddat sex och hon kan också skicka en svampinfektion till sin partner under samlag.

Expert Insight

Det är alltid bäst att besöka din läkare om du tror att du har en svampinfektion. Ganska ofta kvinnor tror att de har en svampinfektion när de i själva verket kan ha en annan liknande vaginal infektion. Dessutom finns det några saker som du kan göra för att undvika en svampinfektion, såsom rengöring underlivet med tvål och vatten dagligen, klädd bomull trosor, hålla den vaginala området torrt, torka framifrån och bakåt efter en avföring och följande en hälsosam kost. Du bör också undvika douching och bära åtsittande kläder. Om din svampinfektion orsakas av en medicinsk sjukdom, då ska du följa läkarens order och ta alla dina läkemedel. I de flesta fall kan dessa enkla tips förhindra en svampinfektion.

Previous:nothing Next:hur påverkar alkohol pannloben?

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig motiverad under vintern
 • hur man utför akut leverans
 • hur man kan förstå varningssignaler om familjevåld
 • hur lätt ont i ryggen när man är gravid
 • hur man identifierar en egen skadar tonåring
 • hur man rakar långt skägg
 • hur de ska hålla väl hydrerad
 • hur man rengör öronen och barnen öron på rätt sätt
 • Hur identifiera symtom på frekventa matsmältningsbesvär
 • Bästa sättet att rengöra plast glasögonglas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com