om viktökning efter klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-29
Som ni ålder, kommer din kropp förändras, inte minst som det är klimakteriet. När du går igenom denna förändring kommer du troligen gå upp i vikt. Denna vikt går rätt till din mitten. Du börjar känna frustration av den så kallade medelålders spridning. Men viktuppgång i samband med klimakteriet behöver inte skicka in spiral kroppsuppfattning kris. Du kan hantera vikten och den omarbetade din kropp kommer att bli något mer än en annan milstolpe i ditt liv

Betydelse

Under klimakteriet variationerna i hormonnivåerna och systemförändringar orsaka en kvinnas kropp att flytta prioriteringar. Kalorier är kvar som fett och en ökning av androgen nivåer skickar fett till buken snarare än till höfter och lår. Belly fett är svårare att konvertera till muskler, och svårare att förlora. Men en platt mage och tight rumpa inte borde vara målet för ett klimakteriet. De få extra pounds är kroppens sätt att anpassa sig till förändringen.

Tidsplan

De flesta kvinnor går perimenopause någon gång i fyrtioårsåldern. Under klimakteriet kan menstruationen blir oregelbunden. Du kan uppleva humörsvängningar och dina nivåer energi kan sjunka. Dina hormonnivåer är fluktuerande och som svar, din kropp börjar att lagra kalorier som fett.

Effekter

Under perimenopause och de första åren av klimakteriet, kommer du troligen gå upp i vikt. Du kan få ungefär ett halvt kilo per år. Föregående till klimakteriet, skulle ett extra halvkilo distribuerar i hela kroppen och skulle gå förlorad med ökad motion. När du går igenom stegen i klimakteriet, dessa långsamt vunnit pounds samlas runt mitten. I din sena 50-talet och tidiga 60-talet, din kropp förändras från päronformad att äpple formade.

Varning

Denna naturliga förloppet av din kropp inte ger dig licens att äta skräpmat och hoppa motion. Du kan inte skylla på kraftig viktökning om klimakteriet och räknar med att förbli friska. Under perimenopause och klimakteriet du måste följa de gyllene regler för god hälsa: äta en välbalanserad kost och få mycket motion.

Förebyggande /Lösning

För att hantera dina viktökning, bör du äta mer frukt och grönsaker och mindre bröd. Du bör dricka mer vatten och mindre koffein. Och du bör börja ta vitamin D och kalciumtillskott.
D-vitamin är nödvändigt för att behandlingen kalcium och kalcium är nödvändigt för friska ben. Men D-vitamin och kalciumtillskott kan också bromsa processen gå upp i vikt, du kanske inte få så mycket under hela din förändring

Missuppfattningar

Du bör, och behöver, för att få lite extra vikt, men. inte mer än tio pounds, beroende på din längd och benstomme. Det är en missuppfattning att de extra pounds visa att du är på väg till hjärtsjukdomar. De extra pounds tillhandahåller din kropp med förmågan att bevara friska benmassa och förebygga allvarliga värmevallningar, eller åtminstone minska deras frekvens.

Fördelar

de extra pounds också bidrar till att förhindra sköldkörteln inte fungerar, problem gallblåsa och insulinresistens, ett tillstånd som kan leda till diabetes eller ämnesomsättningssjukdomar.
klimakteriet kan orsaka visst obehag, och du kan behöva ändra din kost och motion regim att hantera viktökning. Var realistisk i dina mål, och du kommer att bli en frisk och stark kvinna under många år framöver.

Previous:nothing Next:fakta om blåsor

Relaterade artiklar


 • hur man får en elektrisk rullstol
 • hur man förbereder för en influensa skott
 • Hur återger bakterier i mag-tarmkanalen?
 • Hur man sover bättre på nätterna
 • hur man kan anpassa verksamheten för att främja omfattande användningen motoriska
 • hur man hanterar urineringsbesvär
 • hur du avgör om du kommer att ha tvillingar
 • hur man får ett sjukt barn att dricka mer vätska
 • Så för att lindra solbränna
 • hur man skär ner på dricka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com