Hur ankor kompis?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-03

Om Ducks

Termen "anka" kollektivt hänvisar till en mångfald av waterfowls från Anatidae familjen. Det finns många olika arter inom denna grupp, inklusive Gräsänder, kammar och mandarin ankor. De flesta ankor är kända för att ha långa kroppar och halsar, och simfötter. De kan leva både på land och i vatten. Detta gör dem sårbara offer för vattenlevande och landlevande rovdjur.

Kommunikation och parningsritualer

Man ankor kallas Drakes och kvinnliga ankor kallas höns. Ducks kommunicera med varandra genom quacking och kuttrande. De har ett brett utbud av samtal och yodels som tillåter dem att kommunicera med andra. Ducks form monogamt band som varar i cirka ett år. Följande vinter, de söker en ny kompis. Deras parningsritualer innehåller särskilda samtal och beteenden. The Drake Bobs huvudet upp och ner i vattnet för att signalera sin beredskap att para sig. Han markerar också att den kvinnliga genom att dra i hennes hals eller fjädrar eller stående på hennes rygg och dunking huvudet i vattnet.

Parning Process

Ducks är kända för att vara mer fruktbar i vatten än på land, en majoritet av parning mellan ankor sker i vattnet. Honan återgår vanligen till den plats där hon kläcktes för att leka. Duck reproduktion är sexuella, men inte innebär någon penetration eller copulatory organ. Både manliga och kvinnliga har en öppning som kallas kloak. Kloak är en utsöndringar och sexuella öppning. Under parning, de manliga och kvinnliga tryck deras cloacas tillsammans, det är hur spermier överförs till honan. Den manliga spermier färdas upp äggledare och till honans ägg. Befruktning sker när spermien tränger in i ägget (s). Innan det som, ägget är täckt med olika membran och sekret som bildar skal. Ägget är då som och ruvas av honan tills det är redo att kläckas.

Ruvning och Ducklings.

Den genomsnittliga anka innehåller ungefär 5 till 12 ägg. En korrelation har konstaterats mellan exponering för sol och antalet lagda ägg. Ju högre anka exponering för solen, fler ägg hon lägger. Ruvning varar normalt 28 till 35 dagar. Ankungar behöver inte mat eller vatten för de första 72 timmarna, de behåller gulesäcken från ägg, vilket ger dem näring. De ungar kan flyga inom 5 till 8 veckor kläckning.

Previous:nothing Next:om nervsystemet

Relaterade artiklar


 • hur man dödar kackerlackor utan att döda din familj!
 • hur man håller ett barn hydratiserade
 • Hur torr hud orsakar rynkor?
 • hur du ändrar dina matvanor
 • hur man kan minska risken för fosterskador
 • hur ta hand om en nyfödd omskärelse
 • hur man ska leva livet på sina egna villkor
 • hur bli gravid med tvillingar
 • hur påverkar leversjukdom kroppen?
 • hur komma i form i pensionsåldern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com