Hur homeostas arbete?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-18

Vad är homeostas

Homeostasis är en naturlig process i vår kropp som reglerar vår inre miljö att hålla vår kropp systemen fungerar väl. Kroppen bevarar balansera villkor eller ange intervall punkt som skyddar vår kropp från skada genom att använda naturliga resurser inifrån. Homeostas kontrollerar större delen av vår kropp mekanismer, såsom puls, temperatur, och blodsockernivåer genom nervsystemet och endokrina system att rätta ändra intervall. Även den inre miljön är ansvarig för att hålla normala funktioner, vissa av de stimuli sker utanför våra kroppar, såsom de som kommer från hudens tolkning system. Ett organ funktion, t. ex. ett organ använder ett relä system som tolkar organ behov och sänder detta budskap till hjärnan. I sin tur skickar hjärnan ett svar att korrigera detta villkor så att kroppen kan återgå till normal intervall. Denna process av konstant övervakning kommer från direkta svar på en negativ feedback-system.

Hur fungerar Homeostasis Work

En negativ feedback-system är en process som tolkar negativa faktorer som förändrar kroppens normala värden. Negativa faktorer kan vara antingen ett kreditinstitut eller ett underskott i normala värden. Din kropp organ och funktioner har specifika receptorer som skickar meddelanden till hjärnan om den aktuella krediten eller intervall underskott. Hjärnan skickar ett lämpligt svar att antingen öka eller minska en funktion så en mekanism återgår till normala värden. Exempelvis när du äter din stiger blodsockret. Receptorerna på bukspottkörteln anmäla detta till hjärnan genom nervsystemet. Hjärnan svarar med att skicka meddelanden till bukspottkörteln att frigöra insulin i blodet. Insulin hjälper socker transporterar blod till cellerna som behöver dem. När blodsockret återvänder till normala värden efter denna process, receptorer sända denna information till hjärnan och hjärnan svarar genom att hämma insulinfrisättningen från bukspottkörteln.

Problem med Homeostasis

Homeostasis är ett regelverk som liknar ett hem termostat. När ditt hem svalnar kommer din termostat plocka upp denna information och sätta på värme systemet. När hem stabiliserar Ställ in termostaten temperaturen, stängs värmesystemet av. Detta är hur homeostas styr vår kropp för att hålla våra kroppar reglering på som normala värden. I vissa fall kan homeostas inte ta emot rätt information, som en trasig termostat. Ibland vår kropp inte kan svara på homeostas såsom i fallet med sjukdomen och cell mutation, eller toxiner och näring. Mediciner också påverka homeostas, och även om medicinering kan dra en kroppsfunktion, stör det alltid med homeostas. Homeostas är den naturliga tillsynsmetod att kontrollera kroppens mekanismer, därför använder något läkemedel, om de är naturliga eller syntetiska, kommer alltid att påverka kroppens naturliga förmåga att använda sina egna resurser.

Previous:nothing Next:Definitionen av prenatal massage

Relaterade artiklar


 • om symtomen på toxisk chock syndrom
 • hur man håller tonåringar och ungdomar friska med immunisering
 • hur man ger medicin till en resistent barn
 • Hur man blir gravid med ägglossning medvetenhet
 • hur man kan förebygga vuxendiabetes
 • hur man ska leva tidigare missbruk
 • hur man införliva utöva med kroppen för livet diet
 • hur man undviker att bli förkyld på ett museum
 • hur man identifierar dyssomnia oordning
 • Hur man vet om din hand skakningar eller ryckningar orsakas av Singulair
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com