Hur reptiler kompis?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-05

Om Reptiler

Reptiler tillhör klassen Reptilia. De är en blandad grupp växelvarma ryggradslösa kända för sin skala täckta hud. Det finns fyra kända beställningar av reptiler: Crocodilia, Rhynchocephalia, Squamota och Testudines. Reptiler är oviparous: de lägger ägg

parningsritualer

Många kräldjur visa parningsritualer. . Vissa ödlor har varit kända för att ändra färg för att signalera beredskap att para sig. Man sköldpaddor har varit kända för att uppvakta en kvinna med guppande huvudet eller med hjälp av sina klor eller armar att smeka hennes ansikte.

Sexuell förökning i Reptiler

För många reptiler, sker mycket av reproduktiv verksamhet inom kloaken, den sexuell och utsöndrande öppning. Denna öppning ligger vid svansroten. En majoritet av reptiler har copulatory organ. Man sköldpaddor och Krokodiler har penisar. Ormar och ödlor har ett par av strukturer som kallas hemipenis. Detta par copulatory organ kvar i kroppen tills reptilen är redo att fortplanta sig. Den manliga reptiler penetrera cloacas av honorna att passera sperma till dem. De spermier befruktar sedan äggen, som är täckta med beläggningar och sekret innan läggning. En majoritet av reptiler lägga fostervatten ägg som är täckta med läderaktiga eller calcerous skal. Det finns ingen larvstadiet av utveckling för reptiler.

Asexuell reproduktion i Reptiler

asexuell reproduktion har identifierats i sex olika typer av ödla och en typ av orm. För denna grupp, avkomman är exakta kloner av moderföretaget. De organismer är varken man eller kvinna och inte kräver en partner att fortplanta sig. Den genetiska informationen förs vidare till avkomman av en förälder, vilket resulterar i en genetiskt identisk klon. Denna process kallas partenogenes.

Ägg och kläckning

Antalet ägg gav under reproduktion varierar kraftigt beroende på vilken typ av reptil. Reptiler kan lägga så få som ett ägg eller över 100 ägg åt gången beroende på den specifika typ av reptil. Afrikanska sköldpaddor kan bara lägga från 1 till 2 ägg i taget, medan vissa havssköldpaddor lägger upp till 150 ägg på en gång. Reptiler insättning i allmänhet sina ägg i bon. Dessa bon kan göras från sand, löv eller jord. Reptiler lämnar sedan äggen att kläckas på egen hand. Undantag gäller pyton, som spole runt äggen och krokodiler, som bevakar bon.

Early Years

Alla reptiler är fullt utvecklade på kläckning, men de är extremt sårbara för attacker från rovdjur. Många reptiler dör inom sitt första levnadsår. De överlevande kan gå på att leva mycket lengthily livslängd. Många typer av sköldpaddor har varit kända för att leva väl över 100 år.

Previous:nothing Next:vad är placenta previa?

Relaterade artiklar


 • Hur renar vattnet i kroppen?
 • hur man får komma i tid till skolan eller arbetet
 • hur man identifierar Aspergers syndrom
 • hur anka en kall med 7 tips
 • hand om åldrande föräldrar
 • Hur man naturligtvis bli av med flugor
 • hur man upprätthåller god syn
 • Hur påverkar rökning tänderna?
 • hur man behandlar en bebis feber utan medicinering
 • hur du tar bort vax i spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com