Vad är funktionen av levern?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-03
Levern är en viktig del av människans matsmältningssystem. Det finns över 5. 000 identifierade funktioner inklusive livsmedelsmetabolism, energilagring, gödselhantering, avgiftning, immunsystemet stöd och framställning av kemikalier. Människor kan inte överleva utan ett fungerande lever och leversjukdom är så utbredd att det påverkar en av tio amerikaner

Funktion

Många av de funktioner i levern gäller matsmältningen. Levern omvandlar den mat vi äter till energi och sedan sparar detta i lättillgänglig form av glykogen. Levern producerar också galla som bryter ner fett och hjälper till att avlägsna slaggprodukter från kroppen. Avgiftning i form av läkemedel och avfall uttag sker i levern samt lagring av järn, vitaminer och mineraler. Ytterligare funktioner i levern omfatta avlägsnandet av bakterier, tillverkning av proteinet albumin, fibrinogin och andra ämnen, behandling av hemoglobin och reglering av kemiska i blodet.

Funktioner

Levern processer så mycket blod att vid varje givet tillfälle den innehåller upp till en halvliter blod. Nästan alla blodet lämnar magsäcken och tunntarmen passerar genom levern innan jag reser till resten av kroppen. Det blod som kommer från magsäcken och tunntarmen är färskt med näringsämnen från rötning som därefter bearbetas av levern och används för levern många funktioner.

Identifiering

Levern är placerad precis under membranet i det övre högra delen av bukhålan. Placerad nära organ det ett nära samarbete med levern är till höger i magen strax över gallblåsan. Det finns fyra huvudsakliga loberna i levern som ytterligare är indelade i loberna. Levern är en oregelbunden halvklotet form och är mörkt rödbrun till färgen.

Storlek

Vägning i genomsnitt drygt tre pounds, är levern det största körtel och den största inre organ i människokroppen. Levern är ungefär 20 till 22,5 cm över, 15 till 17,5 cm vertikalt och är något större hos män än kvinnor. Rätten ock leverfettet är den största och är sex gånger större än den vänstra pannloben.

Överväganden

Levern kan skadas allvarligt av giftiga ämnen som virus, mediciner, genetiska sjukdomar och alkohol. Om levern är fysiskt skadad den har förmågan att inte bara förnya utan att anpassa sin storlek enligt ägaren. om det behövs. Om 55% av en lever tas bort från en levande donator som donators lever kan regenererande och vara fullt fungerande i 4 till 6 veckor. Även om levande människor har möjlighet att donera en del av levern, detta är inte vanligt gjort. Cadaver lever donationer är standard källa för de flesta levertransplanterade.

Previous:nothing Next:om ursprunget för hygien

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna efter förlossningen
 • Hur katt söker arbete?
 • hur man handskas med PMS (premenstruellt syndrom)
 • hur träning och gillar det!
 • Vad är funktionen av levern?
 • hur man kan minska stressen
 • hur man förbereder för en IVP
 • hur man sova hela natten med ditt barn
 • hur man hanterar förlust och smärta
 • hur du ändrar dina matvanor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com