Vilka är farorna med alkohol?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-03
Överdriven alkoholkonsumtion kan påverka en persons liv på många sätt. Alkohol kan vara destruktivt att ens fysiska, mentala och emotionella hälsa. Alkohol kan även påverka en persons relationer. Alkohol är beroendeframkallande och kan leda en person ner en farlig väg

Funktioner

Människor tenderar att se på alkohol på ett acceptabelt sätt men faktum är att alkohol är en drog än en laglig drog. Det är en beroendeframkallande drog som folk använder och missbrukar varje dag. Människor konsumerar alkohol av olika skäl, t. ex. för att lindra stress, fly från problemen eller att passa in på sociala situationer. Tonåringar kan börja dricka på grund av grupptryck. Andra dricker för att de är beroende.

Funktion

Alkohol ökar risken för olika hälsotillstånd, såsom hjärt-och leversjukdom. Alkohol fungerar direkt på centrala nervsystemet som påverkar hjärnans funktion. Med tiden kan hög alkoholkonsumtion förstör hjärnceller, vilket resulterar i olika grader av hjärnskador.

Effekter

Alkohol påverkar hur människor beter sig. Till exempel vissa människor blir mer våldsamma. Detta kan leda till en ökad brottslighet. Människor upplever en nedgång i mental uppmärksamhet när de dricker alkohol och kan göra dåliga beslut. Alkohol dämpar sinnen och förändrar en uppfattning av situationer och omgivningar. Alkohol påverkar också minnet.

Överväganden

Alkohol ofta gör att folk blir av med sitt hämningar. Detta kan leda till mer promiskuös beteende. Människor kan ha olika kön, vilket kan leda till en ökad risk för sexuellt överförbara sjukdomar. Kvinnor som blir gravida kan överföra sjukdomar till deras ofödda barn. Kvinnor som dricker alkohol under graviditeten kan ha barn som föds med missbildningar på grund av fetalt alkoholsyndrom.

Betydelse

Människor som dricker alkohol och kör riskera sina egna liv och livet för andra människor. Människor som kör under påverkan av alkohol inte kan köra med full mentala och fysiska förmågor intakta. Alkohol försämrar samordning, motorik och omdöme. En person som förbrukas även en liten mängd alkohol kommer att ha långsammare reflexer och reaktionstid än ett som inte förbrukas någon alkohol. Många liv går förlorade varje år på grund av rattfyllerister.

Potentiella

Människor lider ofta fysiska skador efter konsumerar för mycket alkohol. Minskningen i samordning och mental vakenhet kan orsaka häpnadsväckande, vajande och dubbelseende, vilket kan leda till fall och andra skador. Medvetslöshet kan leda till skallskador och andra allvarliga tillstånd. Medvetslöshet på grund av överdriven alkoholkonsumtion kan också förekomma när en person är drivande, vilket i slutändan leder till en olycka.

Varning

Alkohol kan orsaka problem i en persons familjeliv och arbetssituation. Människor som lider av alkoholism kan ha svårt att behålla ett jobb. Vänskap och romantiska relationer kan lida på grund av överdriven alkoholkonsumtion. Familj relationer kan bli ansträngd. Barn till alkoholiserade föräldrar lider ofta av låg självkänsla och emotionella störningar som ångest.

Previous:nothing Next:Hur ankor kompis?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar Klinefelters syndrom
 • hur du kan trösta och minska ärrbildning från en brännskada
 • hur man känner igen symptomen på perimenopause
 • hur man överlever en identitetskris
 • hur man ser ljusa ögon
 • Hur man väljer en som kör rutten
 • hur man väljer ett sjukhus
 • hur man talar till en gynekolog på nätet
 • hur man hand om en patient på sjukhus
 • hur man håller tonåringar och ungdomar friska med immunisering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com