Vilka system fungerar urinvägarna arbeta med?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-13

Hur urinvägarna fungerar

urinvägarna består av binjurarna, njurartärerna, njurar, aorta, urinledarna, gemensamt bäckenartärerna, urinblåsa, urinröret och hos män, prostata. Som mat kommer in i kroppen, olika celler bryter ner det till energi. Eftersom energi frigörs, så är olika kemiska biprodukter som sedan samlas i blodet. Njurarna renar blodet från detta avfall och omvandlar den till urinen. Därefter urinledarna transportera urinen till urinblåsan. Blåsan expanderar då för att rymma extra vätska. När den sträcker till sin gräns, är urin skickas sedan till urinröret och ut ur kroppen. Hos män passerar urin också genom prostrate innan det släpps ut.

Andra system

urinvägarna, liksom alla system i kroppen, fungerar inte ensam. Den har ett ömsesidigt beroende förhållande med det endokrina systemet, blodomloppet, det muskuloskeletala systemet och nervsystemet. Binjurarna, också en del av det endokrina systemet, utsöndrar en kemisk substans som gör att njurarna att effektivt reglera vätska i kroppen. Denna process är direkt relaterad till blodtryck och cirkulationssystemet. Urinvägarna är också nära relaterad till cirkulationssystemet med stöd av processer för rengöring av blodet från slaggprodukter, tar bort överflödig vätska och allmänhet håller andra vätskor i balans. Nerv-och muskel-systemen spelar även en roll. De arbetar i samförstånd med urinvägarna att reglera utsläpp av urin. Barn fortfarande i blöjor har ännu inte utvecklat dessa system till fullo. Blåsan är en muskel som kan expandera och krympa som krävs för att rymma eller utvisa urin. När blåsan är full, får nervsystemet meddelanden att det är dags att gå. Musklerna i blåsan och urinröret hjälpa oss att "hålla" när ingen badrummet är i sikte.

Vikten av urinvägshälsa

Eftersom urinvägarna är så sammanlänkade med andra system i kroppen, att inte ha fungera effektivt kan få allvarliga hälsoeffekter. Njurarna i synnerhet är mottagliga för en mängd av problem. Medan vissa problem är ärvda och ofta behandlingsbar, det finns många saker som en vanlig människa kan göra för att säkerställa att njurproblem inte utvecklas. Först en bra övning regimen och hälsosam kost är viktiga. Människor bör dricka mycket vatten och begränsa intaget av läsk, te och kaffe. Vissa läkemedel kan ha negativa effekter på njurarna, så det är viktigt att diskutera problem med en läkare. Slutligen bör blodtrycket kontrolleras regelbundet. Högt blodtryck är ofta en indikator på njurproblem. Om problemet upptäcks i tid kan det vanligtvis lösas.

Previous:nothing Next:om självdiagnos

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga barnfetma
 • hur man hittar lösningar för en sinus-infektion
 • Hur en dödsruna får lämnas till en tidning?
 • hur man gör brösten mindre
 • om diagnostik Sonographers
 • dig att säga nej
 • om ryggmusklerna
 • Hur hjälper kalium din kropp?
 • hur man kontrollerar cravings
 • om amning kuddar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com