baby sover tips

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-07
Vad kan man göra när barnet bara kommer inte att sova? Lyckad sömnvanor i barndomen är viktiga-för din hälsa och ditt barns.
Här är några förslag som kan hjälpa dig och ditt barn uppleva en god natts sömn

Betydelse

God sömn hygien för ditt barn innebär bättre hälsa. Sömnbrist spädbarn har visat sig ha en ökad risk för fetma, enligt en studie från författare Elsie M. Taveras, MD, MPH, från Harvard Medical School och vid Harvard Pilgrim Health Care i Boston, Massachusetts och kollegor. Samma sak gäller för vuxna, vilket gör det extra viktigt att se till att barnet sover bra. Vuxna som sover mindre ökar konstaterats vara i riskzonen, inte bara för fetma, men även diabetes och hjärtsjukdomar.

Expert Insight

Samsovning är vårdande vid läggdags och tillhandahåller mat alla i samband med hur väl ditt barn sover vid 4 års ålder till 6, enligt en studie ledd av Valérie Simard, från institutionen för psykologi vid Université de Montréal och dess närstående Sacré-Coeur Hospital. Studien publicerades i april 2008 Archives of Pediatrics Adolescent Medicine.
Experterna säger också att barn kan utveckla dålig sömn. Effekten kan sprida sig till barndomen och framåt. Föräldraskap beteende har visat sig vara den bästa prediktorn för hur väl barnet sover.
Nyfödda vaken ofta för matning, men efter ålder fem månader, är fem timmars sömn fullt möjligt. Det ska se ut ännu bättre efter ålder sex månader, med sömn gånger så länge som tolv timmar på natten.

Förebyggande /Lösning

Det är viktigt att komma ihåg att nyfödda har särskilda behov, och om några månader (veckor, om du föredrar det), kommer saker och ting bli bättre.
Infant beteenden varierar, men när ditt barn är förbi behovet av ofta matning, finns det åtgärder du kan vidta vidta för att säkerställa vila.
Ge dagverksamhet. Spela, sjunga, prata och engagera dig i normala verksamhet under dagtid. Stimulering gör för en vilsam natt.
När ditt barn är sömnig, inte sover, är det dags för sängen. Genom att göra så, är föreningen gjorts att sängen för att sova, inte mamma armar.
Håll en rutin vid sänggåendet. Sjung, rock, bada och massage varje kväll. Än en gång kommer en förening göras med sömn.
Låt inte ditt barn tupplur under långa perioder under dagen, så frestande det än kan låta. Slutresultatet är mindre sömn när ni båda behöver det mest.
Innan läggdags, hålla saker och ting lugna i huset. Prata mjukt, dämpa ljuset, och röra sig långsamt.
Att hjälpa barn att sova är ett mål värt att arbeta mot. Framgång hjälper alla i hushållet. Bli inte nedslagen om ingenting verkar fungera. Bara fortsätta att försöka. Ibland bebisar gråter precis. Ta en promenad, och vänd vård till din make /maka eller annan familjemedlem.

Varning

Veta när du ska be om hjälp. Bibehålla en lugn attityd. Frustration över ditt barns sömnsvårigheter är vanliga, och inga tecken på dåligt föräldraskap. Ibland du kanske behöver komma bort och gå en promenad, eller helt enkelt gå till ett annat rum och ta ett djupt andetag. Ta dig tid att förstå ditt barns behov, men inte försumma din egen.

Överväganden

Kom ihåg att det är okej att låta ditt barn gråta i några minuter. Vissa kinkighet är normalt, speciellt om du är säker på finns det inget behov av mat, och ditt barns annars inte obehagligt.
När allt annat misslyckas, tala med din läkare för förslag.

Previous:nothing Next:vad som orsakar rektal blödning

Relaterade artiklar


 • om Medicare
 • hur man använder de 12 steg-program
 • hur man kan bota en förkylning med fysiska åtgärder
 • Vilka är farorna med alkohol?
 • Hur röker secondhand påverkar någon annans hälsa?
 • hur sval på sommaren
 • hur lätt ont i ryggen när man är gravid
 • hur man gör de 12 stegen
 • Hur andningen processen?
 • hur du kan förbättra din kost genom att ändra mjöl du använder!
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com