hur är navelsträngen bildas?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-10

Vad är en navelsträng?

navelsträngen är länken som förbinder fostret och moderkakan. Navelsträngen är också kallad livlina av de två. Med den femte veckan av en kvinnas graviditet är navelsträngen bildas. Syftet med navelsträngen är att skydda de fartyg som färdas mitt fostret och moderkakan. Om blod från foster äventyras kan navelsträngen fartyg resultera i allvarliga skadliga effekter på välbefinnande fostret och det nyfödda.

Hur Navelsträngen bildas?

Embryot är fäst vid moderkakan genom en länkning stjälk nära slutet av den tredje veckan i fosterutvecklingen. Nära 25: e dagen är gulesäcken bildats och senast den 28 dagen är gulesäcken ansträngda ner till en vitelline fartyg som omges av en navelsträng ring. Nära slutet av det femte veckan navel ring består av en länkning stjälk som passerar allantois (utskiljningskanal) som består av två navelsträng artärer och en ven.
vitelline kanal (ok SAC stjälk) och ett fartyg som länkar till den intra-och extraembryonic coelomic håligheter. Nära den tionde veckan, utvecklar magtarmkanalen och sträcker sig utöver hela vägen genom navelsträngen ringen och bildar ett fysiologiskt gemensam diskbråck i navelsträngen. Vanligtvis är det slingor av tarmen dra i nära slutet av den tredje månaden. Det finns tillfällen då begreppet navelsträngen avslöja vitelline och allantois ledningar, liksom deras anslutna fartyg, i synnerhet när fostrets slutet av sladden är inspekteras.

Vad betyder navelsträng består av?

Navelsträngen innehåller vanligtvis två navelsträng artärer blodkärl och en navelsträng ven som är rotade i ett fritt rörliga, rik, proteoglykansyntesen matris. Denna rörliga matris kallas Wharton's jelly och ger skydd för mycket kritiska vaskulära näring som länkar och stödjer fostret och moderkakan, navelsträngen. Wharton's jelly har egenskaper som liknar en polyuretan kudde i att om du försöker vrida det, det är resistent mot kompression eller någon form av vridning.
En procent av navelsträngen kan bestå av bara en artär i stället för de vanliga två artärer och många av de nyfödda inte äger några märkbara hälsoproblem när de föds är ansluten till en navelsträng med bara en artär.

Hur lång tid tar navelsträngen Get?

Längden på en navelsträng är beroende av foster rörelser. Ju mer fostrets rörelser blir längre sladden och omvänt, desto mindre fostret rör sig, kommer desto kortare navelsträngen vara. På ett normalt sätt, utvidgar den mänskliga navelsträngen till en längd på ca 60-70 cm vid full tid. En längre navelsträngen är dock en hel del mer sårbara för hopknytning upp och snärjande kring fostret, särskilt snärjande halsen på fostret. En längre sladd kan också hamna utanför i livmodern vid något tillfälle under förlossningen vilket kan leda till slutet för fostret. Därför är det mycket viktigt att grundligt granska och övervaka moderns under hela graviditeten. Längden på navelsträngen, vare sig kort eller lång, inte påverkar fostrets blodflöde, dock.

Previous:nothing Next:om medfödd syfilis

Relaterade artiklar


 • hur man blir en "morgonmänniska"
 • hur man älskar ditt sinne, kropp och ande
 • hur man kan öka mental uthållighet
 • hur man ingjuta en "grön" uppskattningen av naturen i unga barn
 • hur man identifierar symtom på graviditet anemi
 • klippa av navelsträngen
 • Hur berätta om du är gravid
 • hur man beräknar kvinnors ägglossning datum
 • Hur man vet om du har en flicka eller en pojke
 • hur man upptäcker ägglossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com