hur fungerar navelsträngsblod?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-01

Vad är navelsträngsblod?

Termen "navelsträngsblod" används ofta som ett slags förkortning för "navelsträngsblod". Sådana navelsträngsblod hämtas från navelsträngen efter att det har gått i födelse-och skiljas från det nyfödda barnet. Det finns många lovande medicinsk användning för sådana navelsträngsblod, som vanligtvis lagras cryogenically för användning i framtiden genom att antingen barnet eller dess omedelbara familjemedlem, som också kan dra nytta av navelsträngsblod för vissa medicinska behandlingar.

Vad är navelsträngsblod användas för?

navelsträngsblod är närvarande används för många olika medicinska ändamål, med många fler potentiella tillämpningar synes lovande. Navelsträngsblod innehåller ett högt utbyte av stamceller. Dessa stamceller kan användas för att behandla en rad olika sjukdomar, men är för närvarande mest effektiva i att hjälpa patienter återhämtar sig från cancerbehandling. Sådana stamceller är anmärkningsvärda i deras förmåga att hjälpa patienter producera nya benmärg och blodceller efter strålning och cellgiftsbehandling. Stamceller från navelsträngsblod har många andra möjliga tillämpningar som studeras nu, bland annat deras potentiella förmåga att hjälpa patienter med Alzheimers sjukdom och patienter som lider av många andra genetiska sjukdomar.

Vad mer bör jag veta om navelsträngsblod?

navelsträngsblod insamling och lagring processen är allmänt kallat "navelsträngsblod registret" och dess initiala kostnaderna kan variera upp till flera tusen dollar. Det finns också ofta årligen eller månatligt underhåll avgifter, beroende på plan en familj väljer. Många företag tillåter förtida betalning av sådant underhåll avgifter, tillsammans med denna avgift, och på en betydligt reducerad. Navelsträngsblod tas bort från navelsträngen och lagras cryogenically i en blodbank tills det behövs för patientens familj. Som med alla andra sådana förfarande, är det viktigt att vara säker på att det företag du väljer är seriösa och att de är auktoriserade och försäkrade.

Previous:nothing Next:Hur PMS orsakar uppsvälldhet?

Relaterade artiklar


 • hur man undviker typ 2-diabetes
 • hur man identifierar placenta previa
 • vad man ska ta med till sjukhuset när du är i arbete
 • hur man ska behandla tandsprickning
 • Hur kommer bakterier i människokroppen?
 • hur man kan stoppa p-piller under premenopause
 • hur man kan bota svampinfektion med gentiana violett
 • hur man förebygger gingivostomatitis
 • restriktioner hävs under graviditeten
 • hur man handskas med tidiga arbetskraft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com