hur lång tid tar bröstet ömhet sista under graviditeten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-10

ömhet i brösten

Även om en graviditet medför också glädje till många kvinnor, kan den också ge en mängd andra, mindre trevliga känslor. Mellan biverkningar och rädslan för missfall, kan den första trimestern vara grov på många blivande mödrar. Breast ömhet kan vara särskilt irriterande och är ofta en av de första tecknen på graviditet. Läs vidare för att upptäcka vad som orsakar ömhet i brösten under graviditeten, hur länge det varar och hur man bäst för att lindra obehaget.

Hormoner "Effekter

den största skulden för de typiska sjukdomskänsla under graviditet, inklusive ömhet i brösten, är hormoner. Även illamående och kräkningar tros vara orsakad av de stigande humant koriongonadotropin, är ömhet i brösten orsakas av en ökning av progesteron och östrogen. Detta i sin tur orsakar en ökning av blodflödet till brösten, gör då anbud. Också, som en följd av graviditeten, moderns bröst börjar att genomgå förändringar som förbereder sig näring barnet. Bröstvävnaden växer som mjölk-producerande cellerna och fettdepåer växa, som alla orsakar svullnad och ömhet. Även om detta kan vara en smärtsam känsla, börjar det oftast för att avta som hormoner jämna ut efter den första trimestern. Även känsligheten kan finnas kvar, bröst är oftast mycket mindre betalningsmedel i andra och tredje trimestern.

Finna lättnad

Sedan några bröst känslighet ofta kvarstår under hela graviditeten, är det viktigt att veta hur man hålla dig så bekvämt som möjligt under den gången. Se först till att du har rätt BH. Komma rätt monterade av en mamma-expert, klädd i mjuk, andas tyger utan bygel, och bär en behå mamma sova över natten kan förhindra alltför stora ömma bröst. Om du är särskilt öm, överväga att använda en behå som är en storlek eller två för stor, vilket kommer att vara mindre restriktiva och orsakar mindre obehag. Tillämpa varma eller kalla kompresser eller ta en varm dusch eller bad kan också lindra smärtan.

Previous:nothing Next:vad är den största körtel i kroppen?

Relaterade artiklar


 • hur man gör Hara andas
 • hur man kan förebygga och lindra yrsel
 • hur man gör solbad olja
 • hur man ska behandla köldskador
 • hur man undviker sommarförkylningar
 • hur man undviker en onödig induktion
 • Hur enzymer avser matsmältning?
 • hur man skapar en plats du kan ringa ditt space
 • hur man korrekt stoppa näsblod snabbt
 • hur man köper destillerat vatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com