hur påverkar graviditeten i kroppen?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-01

kramper, Implantation och hormonella förändringar

En gravid kvinna kan börja få kramper som om hon skulle med sin vanliga månatliga cykel, men den här gången kramp är orsakas av åtgärden av livmodern sträcker att förbereda sig för graviditeten framåt. Implantationsprocessen är vad som orsakar detta hända. Detta är nödvändigt så att livmodern kommer att kunna öka stadigt i nio månader. En gravid kvinna kommer troligen att få ömma bröst också, eftersom bröstvävnad är mycket känslig för förändringar i den hormonella balansen i kroppen. Den gravida kvinnans bröst kommer sannolikt att svullna och känns tunga grund av en ökning av hormoner i hennes kropp. Även cirka 25% av gravida kvinnor kommer att uppleva spotting, en sorts mycket lätt blödning under implantation process, som kan tolkas som en "period" men kommer att bli mycket lättare.

Trött och uppsvälld

Trötthet är ett annat problem av mycket tidig graviditet, eftersom barnet har redan börjat använda mammas kalorier, som kan utplåna hennes energi nivåer ganska snabbt. En annan förändring skulle kunna vara mörkare bröstvårtor beror på effekterna av hormoner på melanocyterna i bröstvårtorna. Dessa celler är ansvariga för färgförändringar. Light-complexioned kvinnor kommer att märka förändringen direkt, men de med mörkare hud kan inte se en förändring under flera veckor. Uppblåsthet är en märkbar symptom också, eftersom kvinnans progesteron nivåerna stiga dramatiskt, bromsa matsmältningen och orsakar gasbildning känsla uppstå. Detta kan hända under regelbundna månatliga cykeln också, men i så fall det är en tillfällig symptom. Om det inte slutar efter några dagar, är chansen att kvinnan är gravid.

Njurar, kolhydrater och Odd Cravings

Njurarna, under början av graviditeten, kommer att börja fungera övertid, spola ut eventuell överflödig vätskor från systemet, och detta kommer att orsaka kvinnan att göra mer går till badrummet än hon är van att ta. Kvinnans kropp, för att hålla uppe energi nivåer, sannolikt kommer att behöva mer kolhydrater vid denna tid, och hon kommer förmodligen drabbas av udda cravings grund av det. Allt som bryter lätt sannolikt att önska av kroppen. Den ökning av blodvolymen i kroppen kan orsaka täta mild spänningshuvudvärk förekommande under de första veckorna av graviditeten. Detta bör minska när kroppen anpassar sig till högre hormonnivåer. Förstoppning kan bli ett problem också, på grund av att matsmältningen saktar ner för att ge mer näring till det växande barnet. Eftersom maten inte går igenom så snabbt som det brukade, får förstoppning vara ovälkomna resultat. Detta fortskrider som graviditet, så kommer problemet inte förbättra på egen hand. Den gravida kvinnans läkare kanske har förslag för henne om lösningar på problemet.

Previous:nothing Next:hur fungerar navelsträngsblod?

Relaterade artiklar


 • hur gå ner i vikt med Wii Fit
 • hur man gör aerobics utan att skada
 • hur man skapar en plats du kan ringa ditt space
 • hur lätt mensvärk
 • Hur man säljer en motordriven rullstol
 • hur man hittar hälsosamma alternativ till din hygien och grooming produkter
 • om orsaker till blödning under graviditeten
 • hur man utarbetar om du har en oregelbunden period
 • hur man kan bryta en dålig vana
 • hur man identifierar orsakerna till mässling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com