kan du bleka håret när man är gravid?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-06

att försiktighetsåtgärder vidtogs med Blekning under graviditeten

Hår blekmedel innehåller väteperoxid, som kan absorberas av huden. De flesta av de kemikalier som används i hårprodukter, som blekmedel, ej utvärderade för de effekter det kan ha på graviditet. Enligt American Association Graviditet, få uppgifter om dess effekter på graviditet som följd.

Kvinnor över hela landet blekmedel, markera och färga sitt hår. Så när de blir gravida, är frågan om detta säkert under graviditeten kan bli ett allvarligt problem.

Men medan blekkemikalier kan absorberas av huden under graviditeten, är endast en liten mängd absorberas. Vanligtvis är inte tillräckligt för att kemiska absorberas vara skadligt för barnet när en kvinna är gravid, men gravida kvinnor bör ändå prata med sina läkare om andra alternativ och säkerhetsfrågor.

Ett av de viktigaste frågorna med blekning hår under graviditeten är rök. Andas rök i medan blekning av hår kan vara skadliga för barnet.

Blekning Säkerhetstips under graviditeten

När en kvinna är gravid, bör hon vänta tills efter den första trimestern för att bleka håret. Den första trimestern är avgörande för barnets utveckling, och dessa ångor och kemikalier kan orsaka mest skada under denna punkt av graviditeten. Under den andra trimestern, är barnet löper mindre risk.

Dessutom, oavsett om kvinnan är blekning håret själv eller har det gjort professionellt, att hon borde ha det gjort i ett väl ventilerat område, och lämna blekmedel på håret för kortast möjliga tid. Det rekommenderas också att gravida kvinnor använder handskar när blekning håret sig för att förhindra absorption av kemikalier in i huden.

Vilka färgämnen är säkra under graviditeten?

Markera, semi-permanent färgämnen och färgämnen grönsaker anses vara säkrare alternativ till blekning hår.

Gravida kvinnor som bleka sitt hår hemma, snarare än i en salong, bör leta efter hårfärgningsmedel som som har minst antal kemikalier. Produkter som semi-permanent färgämne innehåller mindre ammoniak eller peroxid och skadliga kemikalier. Dessa produkter kan smälta in väl med permanent färgat hår. Färg som förbättrar schampo kan också hålla gamla färgen bleknar och blir tråkig.

Highlighting är vanligtvis den bästa och säkraste alternativet för att färga håret under graviditeten, eftersom kemikalier inte vidrör huden eftersom de tillämpas ungefär en halv till en tum från rötter hårbotten.

Hår mascara, som finns på apotek, är också ett bra sätt att röra upp rötterna när gravid.

Det finns även naturliga sätt att färga håret som inte använder några kemikalier, såsom betor juice och morotsjuice för rött hår, citronsaft och kamomillte för blont hår, och starkt svart kaffe på brunett hår.

Previous:nothing Next:Du kan markera ditt hår under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • hur man effektivt behandla huvudlöss
 • hur man fördröja menstruation med huskurer
 • hur man ska behandla drunkorexia
 • Hur fungerar magen arbete?
 • hur man förutsäga baby kön
 • hur man hittar lösningar för en sinus-infektion
 • hur man undkommer fysiskt eller psykisk smärta
 • hur man inte förkyld
 • hur man kan förebygga reproduktiv infektioner
 • hur man tar hand om dig själv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com